Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Golden-blog 2012

2012. szeptember 02. 12:00 - Sanyee

Kedves Olvasónk!

 

 

Hogyha szereted a Napi Remény fordított üzeneteit és szívesen ajánlanád másoknak is - akkor:

Elindult a Golden-blog 2012 megmérettetése! Szavazz ránk idén is az "Életmód" kategóriában! :)

Szavazok!

 
 
Szeretettel:
a Napi Remény csapata
Szólj hozzá!
Címkék: szavazás

Légy legyőzhetetlen: támaszkodj az Úrra!

2012. szeptember 02. 03:00 - zsófi68

"Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el." (Józs 1,5)  

leangod.jpg

Meg kell tanulnod támaszkodni az Úrra. Ez nem csak azt jelenti, hogy hiszel benne - azt jelenti, hogy teljesen, kizárólagosan Istentől függsz. Amikor támaszkodsz valamire, elvárod, hogy az megtart téged. Az Úrra támaszkodhatsz.

"Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el." Ha tanulmányozod Józsué életét, láthatod, hogy amíg az Úrra támaszkodott, legyőzhetetlen volt.

Természetes, ha néha azt hiszed, saját erődből nem tudsz megtenni valamit. Támaszkodj Istenre, és Ő majd ad erőt, hogy megtedd, amire elhívott. Mikor Isten a közeledben van, megszűnik a félelmed, és Ő azt ígérte, hogy mindig veled lesz.

Vannak, akik más emberekre támaszkodnak. Lehetnek azok keresztények, lehetnek istenfélő emberek, de csalódást fognak okozni, mert emberek, és mert senki sem tökéletes. Nincs arra garancia, hogy az az ember, akire legjobban támaszkodsz - férj, feleség, szülő - még sokáig melletted lesz. Szükséged van valakire, akit nem lehet elvenni tőled. Meg kell tanulnod az Úrra támaszkodni.

A példabeszédek könyvében ezt olvassuk: "Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet." (Péld 3,5-6) Istenre bízhatod a jövődet. Tanulj meg rá támaszkodni.

Beszéljünk róla

Néha még másokra sem akarunk támaszkodni, könnyebb magunkban bízni. Mi a veszélye ennek?

Neked mit szükséges Istenre bíznod?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 08. 26.)

Szólj hozzá!
Címkék: bizalom támasz

A siker érdekében tanulmányozd a Bibliát!

2012. szeptember 01. 03:00 - szateri

"Én most már elmegyek azon az úton, amelyen minden földi ember elmegy. Ismerjétek el…, hogy nem veszett el egyetlen szó sem azokból az ígéretekből, amelyeket megígért nektek Istenetek, az ÚR. Mind beteljesedett rajtatok, nem veszett el abból egy szó sem." (Józsué 23:14)

7_man_reading_bible.jpg

A Bibliában több mint 7000 ígérettel találkozhatunk. Isten azt mondja, ezeket az ígéreteket elveheted, elkérheted tőle, hiszen érted vannak. Józsué életének a kulcsmotívuma ez a szó: "ígéret". Élete kezdetén Isten megígért neki valamit, és a könyv végén Józsué beszél erről az ígéretről.

A Józsué 1:3 így szól:"Nektek adok minden helyet, ahová léptek, ahogyan megígértem Mózesnek." Isten nem tud, képtelen hazudni. Ha ő azt mondja, akkor ez fog történni és ez ellen nincs mit tenni – akár elhiszed, akár nem, így lesz. Isten azt mondta Józsuénak: "Tudom, hogy hét ellenséges nemzet él ebben az országban és azt is tudom, hogy nagyobbak és erősebbek nálatok. De megígérem, hogy ti birtokolni fogjátok az Ígéret Földjét."

A könyv végén, mielőtt meghalna, Józsué azt mondja: "Én most már elmegyek azon az úton, amelyen minden földi ember elmegy. Ismerjétek el…, hogy nem veszett el egyetlen szó sem azokból az ígéretekből, amelyeket megígért nektek Istenetek, az ÚR. Mind beteljesedett rajtatok, nem veszett el abból egy szó sem."

Ezt nevezem én jó támpontnak egy sikeres élethez!

Mit is ígér Isten azoknak, akik szolgálják őt? Sokféle ígéret van, többek között az a három, amikről Józsué első könyvében olvashatunk. Joggal tarthatsz igényt a következőkre:

  1. Erő. Amire Isten hív, annak elvégzéséhez meg is fogja adni az erőt.
  2. Siker. Úgy vagy "megtervezve", hogy sikerrel járj mindabban, amire Isten hív.
  3. Támogatás. Isten munkája, amit Isten akarata szerint végeznek el, nem fogja nélkülözni az Ő támogatását.

Sok ezer más ígéret is van a Bibliában, amiket elkérhetsz Istentől. De csak egy módon fogod megtudni, hogyan kérd el őket: ha tanulmányozod a Bibliát. Olvasd, memorizáld, elmélkedj rajta!

Isten ezt kérte Józsuétól: "Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz." (Józsué 1:8)

A világon semmi összefüggés nincs a képességeid és a sikered között. A sikered kizárólag az Isten Igéje felé való elköteleződéseden múlik. Ha hűséges vagy abban, hogy elmélkedsz a Biblián és engedelmeskedsz neki, akkor sikerrel fogsz járni azokban a dolgokban, amikre Isten kiválasztott.

Beszéljünk róla!

Szerinted mit jelent elmélkedni a Biblián? Te hogy csinálod?
Történt már olyan, hogy magadban és a képességeidben bíztál a siker eléréséhez? Mi lett az eredménye?

Daily Hope by Rick Warren, 2012.08.25.

Szólj hozzá!

Bizonyosság: Bízz az Úrban!

2012. augusztus 31. 03:00 - *Agota*

"Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem." (Pál levele a filippiekhez 4:13)

iStock_000005012679XSmall.jpg

A bizalommal teli élet titka az, hogy bízunk az Úr véghetetlen kegyelmében, erejében és elvetjük a magunkba vetett bizalmat.

Amikor úgy érezzük, hogy magunknak kell tenni dolgokat és amikor magunk teszünk dolgokat, akkor mindig egy bizonytalan talajon állunk, ugyanúgy, mint a bolond ember, aki a házát homokra építette. Teljesen mindegy, hogy mennyire vagyunk magabiztosak, végül utolér minket az eső és elmossa a magabiztosságunkat.

Amikor viszont Istenben bízunk, tudjuk valahol mélyen, hogy mindig képesek leszünk bizalommal járulni Isten kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk. (Zsidók 4:16)

Istenbe vetett bizalommal tudhatjuk, hogy Isten szeret és elfogad, hogy Isten teremtett és formál minket, hogy Isten ellátott minket tálentumokkal és szakértelemmel. Ha megértjük, hogy hol a helyünk Krisztusban, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az Úr velünk van mindig, a világ végezetéig, amikor épp megszólalunk, mindenben (Fillippiek 4:13).

Beszéljünk róla

  • Hidd el, hogy “Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően” (Pál levele a filippiekhez 2:13). Hogyan különbözne az életed mától, ha magad helyett Istenbe vetnéd bizalmad?
  • Lehet, hogy azt hiszed, hogy “Van valami, amit nagyon meg szeretnék tenni, de nem hinném, hogy meg tudom tenni.” Az ilyen fajta gondolkodás megakadályoz abban is, hogy megpróbáld, de ha bízol Istenben és abban, amit Ő az életeden keresztül elérhet, akkor minden okod megvan arra, hogy előrefelé menj ahelyett, hogy egy helyben tipegsz. Mit fogsz ma tenni annak érdekében, hogy előrelépj bizalomban?


Daily Hope by Jon Walker (2012.08.24)

Szólj hozzá!
Címkék: bizalom

Engedd el a kétségeidet, hogy magabiztos légy

2012. augusztus 30. 03:00 - sema22

"Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz. " (Józsué 1: 9 ,Új fordítás)

joshua_1_9_by_beesadie-d3698yf.jpg

A kétségeskedés az egyik legnagyobb ellenség. Letöri a lehetőségeidet. Halogatásra késztet. Ahhoz vezet, hogy lemaradj az Isten legjobb dolgairól. A Jakab 1:6 ezt mondja: "mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt"(Új fordítás). Amikor kétségeskedsz akkor hagyod, hogy a körülmények irányítsanak téged.

"Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz. " (Józsué 1: 9 ,Új fordítás) Isten azt mondja Józsuénak, hogy hagyja el a kétségeit. Száműzze őket. A száműzés az jelenti, hogy tegye le őket. Dobd ki az ablakon. Ne legyen többé a szemed előtt. Ne törődj vele többet, ne legyen a szemed előtt.

Van itt két dolog, ami elveszi a magabiztosságunkat, és kétségeket okoz bennünk:

1: Önmagunk másokhoz való mérése önbizalomhiányhoz vezet: A 2 Korinthus 10:12 az mondja, hogy aki másokhoz méri magát, az buta. Soha nem kell másokhoz hasonlítanod magad, mert egyedülálló vagy. Isten annak teremtett aki vagy, és nem azért, hogy valaki más legyél. Vannak emberek, akik eredeti életet kezdenek, de egy másolatot fejeznek be. Egy igen gyenge másolatot.

Isten azt mondja, hogy ne mérjük magunkat másokhoz. Két oka van ennek. ha találsz valakit, aki jobban csinálja a dolgokat, akkor az elbátortalaníthat. Másodsorban pedig mindig találhatsz olyan embert, akinél te jobban csinálod a dolgokat, és ez büszkévé tehet. Ne hasonlítsd magad másokhoz. Egyedülálló vagy, és összehasonlíthatatlan.

2: A múltbeli bukások kétségeskedéshez vezetnek: Néhányan azt gondolják, hogy a múltbeli dolgaik miatt Isten esetleg nem tudja őket használni. Olvastad már valaha a Bibliát? A szellemi vezetők a Bibliában sem voltak igazán csillagos ötösök! Mózes elkövetett egy gyilkosságot. Dávid házasságtörést és gyilkosságot. Ábrahám eladta a feleségét-kétszer! Jákób ellopta a bátyjától a családi örökséget. Pál vallási üldöző volt. Péter egy kemény vezető volt, aki ivott, és kemény életű halászember volt. Igazi tengeri kutya. Lehet, hogy még szitkozódott is. Isten átlagos, normális, funkció nélküli embereket használ. Ha Isten csak tökéletes emberekkel akarna dolgozni, akkor vajon mi lenne ezzel a világgal?


Mindegy, hogy hol voltál. Az számít, hogy most a lábad és a fejed milyen irányba halad.

Beszéljünk róla:

 -Ha azt mondja Isten, hogy hagyd el a kétségeidet akkor választhatsz. Vagy kétségbe vonod a kétségeidet, vagy elhiszed azokat. Ma, kezdjük el felismerni egy kétségünket, de aztán válasszuk azt, hogy nem hiszünk benne. Milyen hatása van ennek a magabiztosságodra?

 -Higgy a Bibliának amikor azt mondja, hogy Isten szeretne használni téged. Hidd el, hogy mielőtt megszülettél és erre a bolygóra kerültél már célod volt, és Isten használni akar az ő szolgálatára. Hogyan befolyásolta eddig a kétségeskedés azt, hogy azt tedd, amire az Isten elhívott?

 

(By Rick Warren, Daily Hope 2012. 08. 23)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása