Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Élj egy örömteli, nagylelkű életet

2013. január 14. 03:00 - Á. Bözse

"Mert nem üres beszéd az számotokra, hanem életet jelent nektek. Általa éltek hosszú ideig azon a földön..." (V. Mózes 32,47)

 56.jpg

Sok ember azt gondolja, hogy a Biblia csupán olyan parancsokkal van tele, hogy "Ne tedd...". Ők azt feltételezik, hogy a Biblia mindenütt csak korlátozásokról szól, és egy unalmas életbe akar vezetni téged.

De Isten azt akarja, hogy élj egy örömteli, egészséges életet. A következő két dolog, amit a jó egészséggel kapcsolatosan meg akarok veled osztani, mosolyt kell csaljon az arcodra.

A nagylelkű adakozás elősegíti a jó egészségedet.  

Minden, amid van Isten ajándéka. Ő bőkezű, és azt akarja, hogy te is az legyél. A Biblia azt mondja: "Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül." (Példabeszédek 11,25) Ez a vers nem csal mosolyt az arcodra? Van tehát oka, hogy miért érzed mindig olyan jól magad, mikor segítesz másokon, akár pénzt adsz, akár ruhát, vagy más dolgot, akár az idődből áldozol rájuk.

Ha jól érzed magad, az jót tesz az egészségednek. Isten azt mondja az Ő igéjében, hogy az élet nem azért van, hogy csak eltűrjük, hanem, hogy élvezzük is.

"A vidám szív a legjobb orvosság, a bánatos lélek pedig a csontokat is kiszárítja." (Példabeszédek 17,22) Én ezt szeretem így értelmezni: "Aki nevet, tovább él." Tanulj meg nevetni magadon, vigyél egy kis játékosságot az életedbe minden nap, pihenj, nyugodj meg, és érezd jól magad.

Beszéljünk róla:

- Hogyan tudnál még jobban adakozni a te pénzedből és az idődből?

- Hogy tudnál több játékosságot vinni a napjaidba?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 01. 07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása