Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten határozza meg, ki vagy, egyedül Isten

2013. január 17. 03:00 - FodorImi

„Saját tulajdonaként azonosított minket azáltal, hogy a Szent Szellemet a szívünkbe helyezte. (2Korinthus 1:22 – NLT fordítás)

godsframe.jpg

Nem az érzéseid határozzák meg, hogy ki vagy. Nem is mások véleménye. Sem a körülményeid. Nem a sikereid vagy a kudarcaid határoznak meg. Nem az az autó, amit vezetsz, nem az a pénz, amit keresel, nem a ház, amire azt mondod, hogy a tied (pedig valójában a banké).

Isten határozza meg, hogy ki vagy, egyedül Isten. Ő pedig a sajátjaként határoz meg, sajátjaként azonosít. (2Korinthus 1:22)

Az tény, hogy ha nem tudod ki vagy, sebezhetővé tesz arra, hogy más emberek mondják meg, ki vagy. Pedig a sziklaszilárd, evangéliumi igazság az, hogy az vagy, akinek Isten mond téged, és ebben a kérdésben senki másnak nincs szavazati joga.

Jézus képes volt szembenézni küldetésének hihetetlen követelményével, mert pontosan tudta, ki ő. Tudta, hogy fontos Istennek, és ez adott neki magabiztosságot, hogy céltudatosan haladjon, hitben járjon.

Isten értékes, drága gyermeke vagy, és Ő a saját tetszésére teremtett téged. Mivel Krisztussal vagy azonosítva, a Szent Szellem ereje van benned.

Beszéljünk róla:

Mivel Isten határozza meg, ki vagy, nem kell elfogadnod, mások hogyan határoznak meg, milyen címkéket ragasztanak rád.

  • Kérd Istent, segítsen elhinni és elfogadni azt, amit ő mond rólad.
  • Hogyan változhatna meg az életed, ha teljesen elfogadnád, hogy Isten az Ő tetszésére teremtett téged?


(Daily Hope by Jon Walker – 2013.01.10.)

Szólj hozzá!
Címkék: önazonosság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása