Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fejezd be a halogatást!

2013. február 26. 03:00 - *Agota*

"Nincs olyan dolog, mely ne sikerülne Krisztus segítségével, aki az erőt adja nekem." (Filippi 4:13 - LB fordítás)


A Biblia öt olyan feladatról beszél, melyet a halogatás elhárításához meg tudunk tenni. 

  1. Fejezd be a mentegetőzést. "A lusta ember tele van kifogással..." (Példabeszédek 22:13 - LB fordítás). Mit is mondtál, hogy a "napokban" mit fogsz csinálni? Mivel kapcsolatban keresel kifogásokat? Az első számú kifogás, amit hallok, az a következő: "Majd amikor kicsit lenyugszanak a dolgok, majd akkor...". Nem fognak a dolgok lenyugodni. El kell végre döntened, hogy mi a fontos.

  2. Kezdd el ma! Nem jövő hónapban, jövő héten vagy holnap. "Ne dicsekedj a holnapi nappal, mert nem tudod, mit hoz az a nap!" (Példabeszédek 27:1). Semelyikünknek nincs a holnap garantálva. 

  3. Állíts fel egy jól kigondolt tervet. A Példabeszédek könyve 13:16 ezt mondja: "Minden okos ember előre tervez, de az esztelen nem..." (LB fordítás). Ha nem sikerül tervezni, akkor igazából a terved a kudarc. Ki kell jelölnöd egy bizonyos idősávot minden héten azokra a dolgokra, amiket meg kell tenned. Bármi is legyen, írd a naptáradba. Ha egy nagy feladatról van szó, bontsd le kis darabokra. Szedd szét falatnyi részekre. 

  4. Nézz szembe a félelmeiddel. Utáljuk belátni ha félünk valamitől, mert azt gondoljuk, hogy ez a gyengeség jele. Pedig a félelem az emberi természetünk jele. Csak az együgyűek nem félnek. Biztos hallottad már a következőket: "A bátorság nem a félelem hiányát jelenti, hanem azt, hogy annak ellenére, hogy félünk, előre tartunk." A Biblia azt mondja, hogy semmi olyasmi nincs, amit Krisztus segítségével, aki erőt ad neked, ne tudnál megtenni.

  5. Arra fókuszálj, hogy mit nyerhetsz, ne a szenvedésre. Nagyon kevés olyan dolog van az életben, ami könnyen jön. Keresztül kell vergődnöd a frusztráltságon és arra kell gondolnod, hogy mit nyerhetsz, nem a fájdalomra vagy a szenvedésre. Arra koncentrálj, hogy milyen jól fog esni, ha végre elvégezted a feladatod. 


A Galata 6:9 azt mondja, hogy "A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk."

Jézus sosem mondta, hogy az élet könnyű lesz. Lesznek áldozatok, amiket meg kell hoznunk és lesz olyan, hogy el kell magunkat köteleznünk. De óriási jutalom vár ránk, ha a dolgokat, amiket tőlünk kér, megtesszük. 

Beszéljünk róla:

  • Ne kérdezd, hogy "Mihez van most kedvem?", helyette kérdezd azt, hogy "Mit vár tőlem Isten?"
  • Szeretném, ha leírnál három olyan dolgot, amit Isten szeretne, ha megtennél. Egyet-egyet írj le a következő területekkel kapcsolatban: családod, személyes életed, karriered. Válaszd ki az egyiket a három közül és kezdj neki ma. Akkor is ha csak 15 percet tudsz naponta a kitűzött célra áldozni, ezt az időt erre áldozd - sokkal jobban fogod magad érezni!

Daily Hope by Rick Warren (2013.02.19.)

 

Szólj hozzá!
Címkék: halogatás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása