Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mondd el Istennek

2013. május 16. 03:00 - FHanna

"Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok." Jak. 5:16

prayer-turn-back-to-god.jpg

Mind másképp válaszolunk a rejtett sebekre. Vannak, akik megjátsszák magukat. Mások mindig idegesek lesznek. Vannak, akik öngyógyítani próbálják magukat drogokkal vagy alkohollal. Megint mások kapcsolatból kapcsolatba menekülnek a fájdalom elől.

Mégis a legrosszabb reakció a rejtett fájdalmakra az, ha bezárkózunk. Ez olyan, mintha vennél egy szódás üveget és jól felráznád. Egy nap robban!

Sosem fogsz túllendülni ezekből a sebekből, míg nem nézel szembe az érzéseiddel azáltal, hogy beszélsz róluk Istennek.

Beüvegezni a titkos sebeidet, az kikészít. A Biblia azt írja a Zsoltárok 32:3-ban: "Míg hallgattam, kiszáradtak csontjaim, egész nap jajgatnom kellett." Ha minden érzelmi energiádat a múltadba fekteted, nagyon kevés fog maradni a jelenre. Ha arra fordítod az időd, hogy sajnálkozz és bánkódj - vagy azon gondolkodj, hogyan állj bosszút azon a valakin, aki megbántott -, akkor minden energiádat felemészted az elől, ami itt és most, a jelenben fontos.

Istennek van válasza a fájdalmadra. A beismerés az első lépés. Be kell ismerned, hogy fáj. Minden más, így vagy úgy, egy eredménytelen kísérlet, hogy elfelejtsd azt, ami bánt. Meg kell vallanod a fájdalmad:
-Istennek
-Magadnak
-Egy embernek, akiben megbízol.

Sok ember úgy akar túllendülni a fájdalmán, hogy elmondják Istennek és beismerik maguknak, de így csak az egyenlet 2/3-a van kész. Sok szerencsét! Nem fog így működni. Másoknak is szükséges megvallanod a fájdalmad. Egyedül nem fogsz felépülni. A Jakab 5:16 írja: "Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok."

Nem kell egy lelkipásztornak, papnak vagy valami terapeutának elmondanod ahhoz, hogy engedelmeskedj a Jakab levelében írtaknak. Egy barát kell.

Nyiss a fájdalmaddal valaki felé. Mondd el neki, mi fáj. Ahogy megteszed ezt, valamint megvallod magadnak és Istennek, meg fogod találni a rég elveszett energiát, amiről álmodtál.

Mert a leleplezés a gyógyulás kezdete.

Beszéljetek róla:
Milyen titkod van a múltból, amivel problémád van elengedni?
Miért olyan ijesztő felfedni Istennek egy fájdalmas emléket? Miért olyan ijesztő felfedni magadnak egy fájdalmas emléket? Miért olyan ijesztő felfedni másoknak egy fájdalmas emléket?
Kivel tudnál beszélni az ilyen fájdalmaidról?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.05.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása