Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Le vagy sújtva? Állj meg erősen!

2013. június 01. 03:00 - FHanna

"Bízzatok az ÚRban, a ti Istenetekben és megmaradtok! Higgyetek abban, amit a próféták mondanak, és boldogultok!" (2 Krónikák 20:20b, GNT fordítás)

A legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, amikor túlterheltek, hogy a problémára fókuszálnak. Nem Istenre nézünk. A problémát fürkésszük, ahelyett, hogy Istenre szegeznénk szemünket.

Amikor megkérdezed az embereket, "Hogy vagy?", azt mondják, "Jól vagyok - a körülményekhez képest" (az angol nyelvben: a körülmények alatt - a ford.) Mit csinálsz te a körülmények "alatt"? Ki tett oda? Miért nem a körülmények fölött vagy? A körülmények olyanok, mint a matrac az ágyadon. Ha a tetejére kerülsz, könnyen meg tudsz pihenni. Ha aláfekszel, megfojt.

Mire összpontosítasz most? Ha elbátortalanodtál, akkor nem Istenre. Nem lehetsz bátortalan, ha közben Istenre fókuszálsz. Ha először Istenhez fordulsz, beszélsz neki a problémádról és hiszed, hogy segíteni fog, akkor Isten válszol: "Azt mondja az ÚR, ne legyetek bátortalanok, nem szabad féljenek ettől a hatalmas seregtől. A csata Istenen múlik, nem rajtatok." (2 Krón. 20:15b, GNT fordítás)

Azért vagy folyton olyan fáradt, mert olyan csatákat próbálsz vívni, ami Istenre tartozik. Annyira erősen próbálkozunk és mindent beleadunk. Elkerülhetetlen, hogy elbukjunk és csalódjunk magunkban, aztán visszatérünk, fülünk-farkunk behúzva, "Istenem, úgy sajnálom. Cserbenhagytalak." Tudod mit? Nem tudsz csalódást okozni Istennek. Erről szól a kegyelem! Nem tudod kiérdemelni Isten megbecsülését és elfogadását. Ez egy ingyen ajándék, ha hiszel a Fiában, Jézusban.

Mit akar Isten, mit tegyél, ha azt nem, hogy a csatában harcolj? Mit kellene tenned, amikor egy lesújtó helyzettel kell szembe nézned?

2 szó: "Állj erősen!" Mit jelent erősen állni? Ez egy szellemi hozzáállás. A csendes bizalom hozzáállása. Nem előzöd meg Istent, de nem is bújsz mögé. Szépen csendben vagy és nézed Isten munkáját. Erősen állsz.

Az egyik legfontosabb igazság, amit meg kell tanulnod az életben, hogy az soha nem Isten akarata, hogy elfuss egy nehéz helyzet elől. Ha megteszed, Ő megint előhozza. Azt akarja, hogy tudd, Ő elég minden helyzetben és, ha ezt nem tanulod meg itt, akkor Ő biztosítani fog egy másik lehetőséget erre hamarosan.

Mire támaszkodhatsz erősen? "Bízzatok az ÚRban, a ti Istenetekben és megmaradtok! Higgyetek abban, amit a próféták mondanak, és boldogultok!" (2 Krónikák 20:20b, GNT fordítás)

Szeretnél sikeres lenni? Akkor hát támaszkodj 2 dologra: Isten jellemére és Isten Szavára. Higgy Isten jellemében és abban, hogy mit mondtak a prófétái.

Beszéljetek róla:

  • Mi volt leginkább mostanában nálad a fókuszban? Visszatartott ez attól, hogy Istenhez fordulj segítségért bármilyen nehéz helyzettel nézel is szembe?
  • Mit jelent magabiztosnak lenni Isten jellemében és Szavában?

(Daily hope by Rick Warren, 2013.05.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása