Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten kreativitása könnyen meglátható

2013. július 11. 03:00 - Á. Bözse

"Isten alapvető valósága elég nyilvánvaló. Nyisd ki a szemed, és ott van!"

(Róma 1,19 MSG ford.)

vulcao_eyjafjallajokull.jpg

A Biblia azt mondja, hogy sokat megtudhatunk Istenről, ha egyszerűen csak a természetre nézünk. A Róma 1,20-ban Pál apostol ezt mondja: Ami nem látható Istenből - az Ő örök hatalma és isteni természete - , az a világ teremtésétől fogva alkotásaiból meglátható és megérthető. Tehát az embereknek nincs mentségük..." (NIV ford.)

Más szavakkal, sokat megtudhatsz Istenről, ha egyszerűen csak sétálsz egyet.

Amikor ránézek a természetre, az első, amit látok, hogy Isten szereti a változatosságot. Valaha észrevetted már ezt? Isten szereti a különbözőséget. Nem szeretné, ha minden pontosan ugyanolyan lenne. Istent untatja az egyformaság, és éppen ezért nincs senki más az egész világon, aki ugyanolyan lenne, mint te.

Amikor ránézek a természetre, könnyen meglátom, hogy Isten hatalmas. Láttál valaha vulkánt? Földrengést, vagy óriási hullámokat? Láthatod Isten erejét a tenger hullámaiban és a szélben. Csak egy hatalmas Isten tud ilyen hatalmas dolgokat létrehozni.

A természet számomra Isten kreativitását is megmutatja. Nézd meg, hogyan változnak, milyen színekben pompáznak a levelek ősszel, vagy hogy milyen gyönyörű egy pillangó szárnya. Számtalanszor átautóztam már Arizonában a Festett-sivatagon, de még mindig ámulattal csodálom Isten kreativitását.

Amikor ránézek a természetre, azt is látom, hogy Isten nagyon jól megszervezte és elrendezte azt. Az egész föld egy ökológiai rendszert alkot, amelyben egy nagyon érzékeny egyensúly áll fenn.

Gondold végig azt is, hogy Isten milyen összetettnek alkotta meg a testünket - több száz rész kapcsolódik össze és működik együtt tökéletesen azért, hogy egy fantasztikus csodát végezzenek, vagyis fenntartsák az életet.

A Biblia azt mondja: "Isten alapvető valósága elég nyilvánvaló. Nyisd ki a szemed, és ott van!" (Róma 1,19, MSG ford.)

Járj nyitott szemmel ezen a héten, és nézz a körülötted lévő bizonyítékokra, amelyek mind megmutatják, hogy ki is valójában Isten. Ott vannak a szemünk előtt, nem nehéz észrevenni!

Beszéljünk róla

  • Mi újat tanultál ma Isten kreativitásáról?
  • Mi újat tanultál Isten személyiségéről azáltal, hogy ránézel azokra a dolgokra, amiket Ő teremtett?


(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 07. 04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása