Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Erő a változáshoz

2013. július 21. 03:00 - FHanna

"Úgy gondoltam, hogy az embereket ilyen módon próbálja meg Isten. Így tűnik ki, hogy ők magukban véve hasonlók az állatokhoz." (Préd. 3:18)

Háborúk, forradalmak, természeti katasztrófák, aljas, bűnös viselkedés és politikai megosztás - ezekkel vannak tele a hírek.

És a te bűnöd sem különb. Gondolj a hazugságokra, amiket valaha mondtál, a fájdalmakra, amiket okoztál másoknak és a jó cselekedetekre, amiket elszalasztottál.

Könnyű körbenézni a bűneink következményei felett és azon gondolkozni, miért engedi ezt Isten. Ha Isten mindenható, miért nem állítja meg a bűnöket, mielőtt elfajulnának?

Az az igazság, hogy az egyik oka annak, hogy Isten nem szakít el a bűntől (azon túl, hogy szabad akaratot adott), hogy azt szeretné, vegyük észre, mennyire szükségünk van Rá. Azt írja a Biblia: "Úgy gondoltam, hogy az embereket ilyen módon próbálja meg Isten. Így tűnik ki, hogy ők magukban véve hasonlók az állatokhoz." (Préd. 3:18)

Az állatoknak nincs lelkiismeretük. Azt teszik, ami jó érzés. Ha meg akarnak ölni egy másik állatot, megteszik. Ha el akarják venni egy másik állat eledelét, megteszik. De nekünk van lelkiismeretünk. Az emberek nem csak azt teszik, amire épp ingerük van. Képességük van rá, hogy döntéseket hozzanak, annak függvényében, hogy valami rossz vagy jó. Ez a képesség egy ajándék Istentől. Isten nélkül úgy viselkednénk, mint az állatok. Isten nélkül az élet egy katasztrófa.

Szükségünk van Istenre, és szükségünk van egy Megmentőre. Ha nem lenne szükséged Megmentőre, Isten nem pocsékolta volna arra az idejét, hogy elküldje a Fiát.

Isten nem akarta, hogy csak a tested állati vágyainak a tárgya legyél. Azt akarta, hogy szabad légy ezektől a vágyaktól, ezért küldte el a Megmentőt hozzád.

Mindannyiunk életében vannak olyan területek, ahol még mindig kiéljük ezeket az állati, testi vágyakat. Isten elküldte nekünk Jézust, hogy ne kelljen ebben maradnunk. Talán azt gondolod, hogy nem tudsz a magad erejéből megváltozni. Igazad van! Nem tudsz. Ha tudnál, megváltoznál, de nem tudsz, ezért nem fogsz. Nincs erőd megváltozni.

Istennek van! Szükséged van Rá az életedben!

Beszéljetek róla:
Mik a fő különbségek az állatok és az emberek közt?
Az életed mely területein éled ki a testi, állati ösztöneidet? Kinek tudod ezeket a bűnöket megvallani?
Annak észrevétele, hogy magadtól nem tudsz változtatni a vágyaidon, hogyan eredményez valós és tartós szabadságot Krisztusban?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.07.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása