Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Új élet Krisztusban

2013. július 30. 03:00 - angie.keyr

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. 2Kor 5:17
 
Vissza tud bújni a pillangó a bábjába, miután már elhagyta hernyó mivoltát? Természetesen nem, ez nem lehetséges. Ha egy hernyó egyszer pillangóvá vált, akkor ő már az marad ami - pillangó.
 
Amikor hívővé válsz, olyan vagy mint a pillangó, kibújsz a bábodból. Talán időbe telik míg szellemi síkon szárnyalni kezdesz, de ha egyszer újjá születtél Krisztusban, akkor az vagy ami. Egy új teremtés.
 
A Biblia azt mondja a 2Kor 5:17-ben "Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre."
 
Mit jelent új teremtésnek lenni Krisztusban? Abban a pillanatban amikor hinni kezdesz Krisztusban egy szellemi átalakulás kezdődik - minden megváltozik! Ez hitből fakad, nem pedig látásból!
 
A hit legnagyobb lépése amit életünkben megtehetünk, ha elhisszük amit Isten Jézusról állít, és elfogadjuk Őt Urunknak és Megváltónknak.
 
Úgy hiszem, hogy a második legnagyobb lépés az, ha elhiszed amit Isten rólad állít. Új teremtés vagy Krisztusban! A Biblia azt mondja a Róma 6:14-ben "Hiszen a bűn nem fog uralkodni rajtatok, mert nem a törvény, hanem a kegyelem uralma alatt éltek."
 
Az igaz, jobb, csodálatos élet csakis Krisztusban van. Amikor kereszténnyé válsz, új életet kapsz benne. 
 
Beszéljetek róla:
 
  • Ha Jézus követője vagy, mi az a legnagyobb változás, amit ő hozott az életedbe?
  • Mi ért tett Pál az alatt, amikor azt mondta, hogy "a bűn többé nem uralkodik rajtatok"?
  • Kinek tudod megvallani a bűneidet, hogy azok többé ne uralkodjanak rajtad?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.07.23)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása