Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Pihenj!

2013. augusztus 27. 03:00 - angie.keyr

Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az ÚR szeret, annak álmában is ad eleget. Zsoltárok 127:2

why-don-have-both-funny_5009337331550915.jpg

A Biblia ezt mondja: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből" (Márk 12:30). Másképpen mondva, szeresd Istent minden beszédeddel, minden érzelmeddel, minden gondolatoddal és minden cselekedeteddel. Isten úgy alkotott, hogy elsősorban vagy beszélő, érző, gondolkodó, vagy cselekvő legyél.

A "Cselekvők" Istent az erejükkel szeretik. Ők az energiával teli aktivistái az életnek - a munkálkodók, a magasba törők, azok, akik előrefelé hajtják a dolgokat az életben.

Mi a Cselekvők szerepe a világban?

A világnak szüksége van tettekre. Nem csak kommunikációra, könyörületre és megfontoltságra van szükségünk. Hozzá kell látnunk a munkálkodáshoz, és cselekednünk kell!
Olyanokra van szükségünk, akik a tettek emberei. Olyanokra, akik kezdeményeznek, tele vannak energiával, akik tenni akarnak és eredményeket akarnak elérni.

De mindenkiben van valami hiba, és a Cselekvőkben ez a túlhajszoltság. A Cselekvők mindig dolgoznak. Nem állnak meg, hogy gondolkodjanak vagy érezzenek. Mindig elfoglaltak!


A Biblia azt mondja a Zsoltárok 127:2-ben: "Hiába keltek korán és fekszetek le későn, és hiába dolgozod agyon magad. Nem tudod, hogy az Úr szeret pihenést adni azoknak, akiket szeret?" (MSG fordítás)
Ha cselekvő típus vagy, ez egy jó igevers, amit felírhatsz a tükrödre a fürdőszobában. Isten azt szeretné, hogy azok, akiket szeret, tudjanak pihenni.

Közöttünk vannak olyanok, akiknek nem kellene mindig annyira elfoglaltnak lenniük. Nem Istenért kell kevesebbet munkálkodnotok, hanem más területeken, hogy több időtök legyen arra, ami leginkább számít.

A Biblia azt mondja, hogy amikor hívővé válsz, Isten belülről alakít át egy új emberré: "Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre."(2 Korintus 5:17)

Amikor hívővé válsz, a múltad meg van bocsátva, van célja az életednek, és otthonod van a Mennyben.

De hadd mondjak valamit, ami nem változik, amikor Krisztushoz jössz: a személyiséged nem változik.
Isten nem lassít le téged, amikor hozzá jössz. Ő csak az irányt változtatja meg, amerre haladsz. Sőt, Ő meg akar téged erősíteni. Ne felejtsd el, hogy a személyiséged Tőle kaptad.

Isten nem akarja, hogy te bárki másnak a klónja legyél abban, ahogyan dicsőíted, szolgálod és szereted Őt.
Azt akarja, hogy a saját személyiségeddel szolgáld. Ráadásul, meg is erősíti a személyiségedet, nem tompítja, és sokkal inkább önmagad leszel, mint azelőtt bármikor.

Beszéljétek át

  • Beszélő, érző, gondolkodó vagy cselekvő típus vagy? Miért?
  • Hogy látod te magad, és hogy látják mások a személyiségedet megnyilvánulni abban, ahogy dicsőítesz és szolgálsz?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 08. 20)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása