Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Légy irgalmas másokkal

2013. szeptember 06. 03:00 - FHanna

"A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, nem részrehajló és nem képmutató. " Jakab 3:17

A Biblia azt írja, hogy a bölcsesség irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes: "A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, nem részrehajló és nem képmutató."

Más szavakkal, bölcs dolog kegyelmet mutatni mások felé, ha valamit elrontanak, mikor elszúrják, mikor vétkeznek, mikor esetlenek, mikor hibáik vannak, mikor elbuknak.

Ki a legbölcsebb személy a világon? Isten. Ki a legkegyelmesebb személy a világon? Isten. Tehát minden alkalommal, mikor ítélkezek, bolond dolgot teszek. Minden alkalommal, mikor irgalmas vagyok, olyan vagyok, mint Isten. És az a bölcs dolog! Bölcs döntés elengedni dolgokat másoknak, mivel Isten folyton elenged neked dolgokat.

Mindened, amid van az életben, az Istentől van - még a következő lélegzeted is. Ha azt kaptad volna, amit érdemelsz, akkor nem élnél. Isten mégsem azt adja neked, amit érdemelnél. Azt adja, amire szükséged van. És az a kegyelem.

A bölcs emberek azt adják másoknak, amire szükségük van, nem azt, amit megérdemelnek. Az pedig a kegyelem és a bölcsesség. A bölcs emberek nem hangsúlyozzák mások hibáit, mert irgalmasok.

A Példabeszédek 17:9 írja: "Aki szeretetre törekszik, fátyolt borít a vétekre, de aki folyton arról beszél, elszakad a barátjától."

Mike a Saddleback gyülekezet munkatársa volt sok-sok éven keresztül. A minap összefutottunk vele és a feleségével, Sallyvel, akivel épp aznap ünnepelték az 50. házassági évfordulójukat. Sally épp indult, szóval odamentem az autóhoz gratulálni neki. Megkérdeztem tőle, mi az 50 évig tartó házasság titka. Rám nézet és azt mondta, "Pásztor, sosem próbáltam őt megváltoztatni."

Miután elment odamentem Mike-hoz, aki kicsit feljebb állt és tőle is ugyanezt kérdeztem. Azt válaszolta, "Sosem próbáltam őt megváltoztatni."

A bölcsesség irgalommal teljes.

Beszéljetek róla:

  • Mit kell elengedned a kapcsolataidban, hogy irgalmat tudj mutatni?
  • Kik azok az emberek az életedben, akiket bölcsnek tartasz a fentiek alapján? Hogy adnak példát a bölcsességükről?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.08.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása