Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi alapján becsüld magad

2013. szeptember 22. 03:00 - FHanna

 "Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, amely azonban Isten előtt „kiválasztott és drága”. (1 Péter 2:4)

Isten nem csak elfogad téged, hanem értékesnek is tart.

Mennyit érsz? Most nem a nettó értékedről beszélek, hanem a személyed értékéről. Soha ne keverd az értékeidet a személyes értékeddel. Lehetsz szegény vagy gazdag, de ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyire értékes ember vagy.

Két dolog határozza meg valaminek az értékét az életben:

1. Az érték az, amit valaki hajlandó kifizetni valamiért
2. Az értékét az határozza meg valaminek, hogy ki birtokolta korábban.

Erre a kettőre alapozva, te mennyit érsz? Kérdezd meg magadtól, "Ki uralja az én életem?" és azt, "Mit fizettek értem?". Az 1 Korinthus 7:23-ban azt olvassuk, "Krisztus vett meg titeket és fizetett értetek, tehát hozzá tartoztok! (LB fordítás)"

Istenhez tartozol és Jézus az életével fizetett érted. A kereszt bizonyítja, mennyire értékes vagy.

Soha senki nem fizetett még nagyobb váltságdíjat semmiért mint amit Isten fizetett érted! Elfogadásra méltó és értékes vagy.

Péter egy épület példájával illusztrálja az értékünket. Isten építi ezt a házat, ami a gyülekezetre utal, Isten családjára, és te is egy építőköve vagy. "Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, amely azonban Isten előtt „kiválasztott és drága”. (1 Péter 2:4) Jézus az élő kő. Ő tökéletes volt, de voltak, akik elutasították. Néhányan talán azt gondoljátok, "Ha tökéletes lennék, elfogadnának az emberek." Nem! Jézus tökéletes volt, mégsem fogadta el mindenki. De mégis, "Isten előtt kiválasztott és drága”.

Isten építi a gyülekezetét, de az nem templomokban és épületekben van. Isten az emberekben él és te vagy az ő lelki háza. Péter azt mondja, te is egy élő kő vagy. Mikor átadod az életed Krisztusnak, akkor egy építőkővé leszel az ő tervében.

Beszéljetek róla:

  • Miben változtat a magadhoz és más hívőkhöz való hozzáállásodban az, hogy megérted a keresztények értékét?
  • Mi a bizonyíték az életedben, hogy te megragadtad a Jézus Krisztus váltságdíjából eredő szabadságot?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.09.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása