Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kereszténység: Egy összetartozási rendszer

2013. október 08. 03:00 - FHanna

"hogy egy szívvel, egy szájjal dicsőítsétek a mi Urunk Jézus Krisztus Istenét és Atyját. Fogadjátok be tehát egymást, ahogyan Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére." Róm. 15:6-7

Csak két mód van arra, hogy egy családba bekerülj. Vagy beleszületsz vagy befogadnak. Isten mindkét utat lefedi! Úgy mondják, hogy újjászületsz és úgy is, hogy befogad az Ő családjába. Isten mindkét utat bejárja.

A római törvényben, amit az Újszövetség idején élő emberek betartottak, megtagadhattad a saját gyermekedet. De, ha valakit örökbefogadtál, akkor őt tiltott dolog volt valaha is kitagadni. Isten azt mondja, hogy nem csak újjászül téged, hanem be is fogad a családjába és nincs rá mód, hogy valaha is kitagadjon. Ez a jó hír!

Talán azt kérdezed, "Nem számít mit teszek? Tényleg?" Nem számít mit teszel!

Ha egyszer megszülettél, nem tudsz nem megszületetté válni. Ha egyszer újjászülettél, nem tudsz nem újjászületett lenni. Fájdalmat okozhatsz az Atyának, ahogy azt gyakran tesszük a földi szüleinkkel. A kapcsolat megtörhet, de nem számít mit mondanak a szüleid, mindenki tudja, hogy az ő gyermekük vagy. Ugyanígy, ha Isten családjába lépsz, akkor bent vagy!

A Biblia azt írja az 1 Timóteus 3:15-ben: "Szeretném, ha megértenéd hogy kell élnie azoknak, akik Isten családjába tartoznak. Isten családja a gyülekezet." (GW fordítás alapján). Isten családja vagyunk. A gyülekezet nem valami, ahova mész. A gyülekezet valami, amihez tartozol. Bele vagy forrasztva Isten templomába. Bele vagy oltva a szőlőtőkébe és az élet fájába. Újjászülettél és befogadtak Isten családjába. Ezeket mind Ő mondja. Csatlakoztál Krisztus testéhez. Ezek mind kapcsolatot fejeznek ki.

A legtöbb ember azt hiszi, hogy a kereszténység egy hitrendszer. Vannak hitbeli dolgok is, de ez több annál. Ez egy összetartozási rendszer. Azt jelenti, hogy Isten családjába tartozol. Azt jelenti, hogy része vagy a Krisztus testének.

A Biblia azt írja, olyan, mint amikor beleszületsz egy családba.

A Róma 15:6-7 azt írja, hogy "mindannyian egyesültök és dicsőíteni fogjátok Istent, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyját. Krisztus elfogadott titeket, így tehát fogadjátok el ti is egymást az Isten dicsőségére." (NCV fordítás).

Beszéljetek róla:

  • Milyen előnyökkel jár Isten családjába tartozni?
  • Mi a bizonyítéka az életedben annak, hogy te Isten családjába tartozol? Helyesen képviseled a családod?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.10.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása