Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért kell(ene) megbocsátanod?

2013. október 25. 03:00 - FodorImi

„Az úr pedig megszánta a szolgát, elbocsátotta, és elengedte az adósságát” (Máté 18:27)

Isten Igéje három okot is ad, amiért kell elengednünk a sérelmeinket, megbántódásunkat, haragunkat, amiért meg kell bocsátanunk. El kell engednünk, ahelyett, hogy újra és újra felsorolnánk. Íme három ok, miért kell megbocsátanunk:

1.    Mert Isten megbocsát neked
Máté 18-ban Jézus elmond egy történetet egy királyról, aki megbocsát a szolgájának. A 27. vers ezt mondja: „Az úr pedig megszánta a szolgát, elbocsátotta, és elengedte az adósságát.” Éppen úgy, ahogy a király elengedte ennek a szolgának az adósságát, Isten elküldte Jézust, hogy kifizesse a te adósságodat. Minden, amit valaha rosszul tettél az életedben, már ki van fizetve. Jézus kifizette az utolsó fillérig. Letöltötte a börtönbüntetésed. Elvette a vétkeidet, és megfizette a bűn büntetését. Jézus Krisztus meghalt mindannyiunk bűneit.

2.    Mert a neheztelés önkínzás
Ez egy önmagad okozta seb. Valahányszor neheztelsz, megsértődsz, haragszol, ez téged jobban megsebez, mint azt a személyt, akivel szemben keserű vagy. Tény, hogy mialatt még mindig gyötrődsz valamin, ami évekkel ezelőtt történt, a többiek már elfelejtették. A múltad már elmúlt, és többé már nem bánthat téged, kivéve, ha te nem engeded el.

3.    Mert szükséged van megbocsátásra minden nap
A Biblia nagyon világosan tanítja, hogy nem kaphatjuk meg azt, amit nem vagyunk hajlandóak adni. Akarod, hogy neked megbocsássanak? A Biblia azt mondja, akkor neked is meg kell bocsátanod.


A megbocsátás életstílus. Nem olyan dolog, amit egyszer megteszel. Életed minden napján szükséged van rá. Bocsánatot kell kérned. El kell fogadnod a megbocsátást Istentől és másoktól, és neked is fel kell kínálnod a megbocsátásodat. A megbocsátásnak folyamatosnak kell lennie. Tenned kell, és szívesen kell tenned!

Beszéljetek róla:

  • Ki az a személy, aki elsőként jut eszedbe, ha életed legnagyobb fájdalmáról, sérüléséről kérdeznek?
  • Megtörtént-e veled, hogy azért reagáltál úgy valakire, mert az valaki másra emlékeztetett téged?


(Daily Hope by Rick Warren – 2013.10.18)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása