Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válasszd a kegyelmet, és ne a keserűséget!

2013. október 27. 03:00 - gyanus

 "vigyázva arra, hogy az Isten kegyelmétől ne szakadjon el senki, nehogy a keserűség bármely gyökere fölnövekedve zavart keltsen, és ez sokakat megfertőzzön" (Zsidók 12:15 - Revideált Károli fordítás).

Ha a neheztelést nem tudod elengedni, akkor valaki az irányítása alatt tart. Mondtad már valaha ezt: "Dühbe jövök tőled"? Amit ezen a ponton beismersz, az az, hogy "Az irányításod alatt tartasz". Az egyetlen módja, hogy ennek az embernek az irányítása alól megszabaduljon az agyad és a szíved az, hogy ha meggyógyítod kegyelemmel - Isten kegyelmével.

A zsidók 12:15 azt mondja: "Vigyázva arra, hogy az Isten kegyelmétől ne szakadjon el senki, nehogy a keserűség bármely gyökere fölnövekedve zavart keltsen, és ez sokakat megfertőzzön."

Ismertél olyan családot, ahol az anya keserűsége megmérgezte az egész családot? Ismertél olyan családot, ahol az apa keserűsége megmérgezett mindenkit? A keserűség ragályos, és igazából generációs problémává válhat. Valakinek meg kell törnie ezt a láncot, és jobb, ha te leszel az. Ha szüleid keserűek, mert az ő szüleik is azok voltak, és az ő szüleik is azok voltak, akkor neked kell megtörni ezt a láncot. És egyetlen módja van annak, hogy megtörd: gyógyítsd meg kegyelemmel.

Barátaim, ha nem veszitek be Isten kegyelmét az életetekbe, akkor az élet keserűvé tesz titeket. Mert az élet nem igazságos. Miért? Mert bűn van a világban. Egy romlott bolygón élünk. Ez nem a menny. A gonosz emberek gonosz dolgokkal ússzák meg mindig. Az élet nem igazságos.

És ha nem engeded be a kegyelmet a szívedbe, keserűvé fog tenni.

A megbocsátás igazságos? Egyáltalán nem.

De ez nem a fair dolgokról vagy az igazságosságról szól. Ez a kegyelemről szól. Nem azért bocsátasz meg egy embernek, mert akkor igazságos dolgot teszel. Azért bocsátasz meg egy embernek, mert ez a helyes dolog és nem akarod, hogy a szíved tele legyen keserűséggel. Nem akarod, hogy a szíved tele legyen fájdalommal és utálattal.

A megbocsátás ingyenes, de nem olcsó. Jézus életébe került. Istennek a Fiába került. És amikor Jézus haldoklott a kereszten, kinyújtott kézzel, a vére csepegése közben, azt mondta: "Atyám bocsáss meg nekik! Nem tudják mit cselekszenek.Ezzel azt mondta: "Szeretlek, szeretlek, szeretlek, szeretlek." Azt mondta: "Nem érdemlik meg. Még azt sem tudják mit tesznek. De Atyám, bocsáss meg nekik."

Hagyd az igazságszolgáltatást Istenre. Gyógyítsd a keserűségedet a kegyelmével.

 

Beszéljünk róla: 

  • Tapasztaltál már keserűséget valakivel szemben? Mi volt a következménye az életedben?
  • Mit gondolsz miért olyan fontos nekünk, hogy minden igazságos legyen?

(Rick Warren, Daily Hope, 2013.10.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása