Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A változáshoz támogatásra is szükség van

2013. október 31. 03:00 - Mike Zsuzsi

"Kettőnek sokkal jobb, mint egynek, mert együtt sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni. Ha az egyik elesik közülük, akkor a másik fel tudja segíteni. De ha valaki egyedül van és elesik (kísértésbe esik), az nagyon rossz, mert senki sincs, aki segítsen neki." Prédikátor könyve 4:9-10 GN fordítás alapján

4062072955_673f0bd6f8.jpg

Mennyire gondolod komolyan, hogy teljesen szabad akarsz lenni az életedben lévő kísértésektől?

Mert ha nagyon, akkor hadd legyek kíméletlenül őszinte veled: sosem fogod támogatás nélkül megcsinálni és sosem fogsz egyedül boldogulni. Nem áltatlak azzal, hogy egyedül is sikerülni fog - erre a nullával egyenlő az esély. Ugyanis Isten úgy alkotott meg bennünket, hogy szükségünk legyen egymásra a növekedéshez. Szükségünk van egymásra, hogy megszabaduljunk bizonyos szokásoktól, akadályoktól és fájdalmaktól. Kell, hogy mások is számon tudjanak kérni rajtad dolgokat. Az a bizonyos dolog, amit a legkevésbé akarsz, pont az a dolog, amire a leginkább szükséged van. Kell egy barát, aki tudja, mi történik veled, és egy kis csoport, aki támogat.

A Biblia azt mondja a Prédikátor 4:9-10-ben: "Kettőnek sokkal jobb, mint egynek, mert együtt sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni. Ha az egyik elesik közülük, akkor a másik fel tudja segíteni. De ha valaki egyedül van és elesik (kísértésbe esik), az nagyon rossz, mert senki sincs, aki segítsen neki." (GN fordításból)

Szükséged van valakire, aki segít azzal a három szokásoddal kapcsolatban, amin változtatni szeretnél. Egyedül ugyanis nem fogsz tudni változtatni rajtuk.

Mindenkinek az életében vannak kísértések. Csupán mítosz az, hogy el fogsz jutni a szellemi életedben egy olyan pontra, ahol nem lesz több kísértés. Az igazság az, hogy minél érettebb leszel, annál többször szerepelsz Sátánnak a "leginkább keresettek" listáján. Ha sokkal következetesebbek lennénk a kísértéseink megvallásában, akkor nem kellene a bűneinket megvallani. 

A Biblia azt mondja: "Testvéreim, ha valaki a csoportodban valami rosszat tesz, te, aki szellemi ember vagy, oda kell, hogy menj ahhoz a személyhez, és szelíden a helyes útra kell segítened őt. De légy óvatos, mert te is kísértésbe eshetsz, hogy vétkezz. Azzal engedelmeskedünk igazán Krisztus törvényének, hogy segítünk egymásnak a bajban." (Gal 6:1-2, NCV fordítás)

Mi Krisztus törvénye? Szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Hogyan szeressük felebarátunkat, mint önmagunkat? Úgy, hogy segítünk neki, amikor kísértés jön ellene. Azzal, hogy segítünk neki következetesnek lenni azokban a dolgokban, amikben következetes szeretne lenni. Úgy, hogy segítünk neki felhagyni a rossz szokásaival, és segítünk neki jó szokásokat kialakítani. Így lehet a leginkább szeretni a felebarátunkat és engedelmeskedni Krisztus törvényének.

Beszéljünk róla:

  • Milyen tulajdonságokat tartasz fontosnak egy személyben ahhoz, hogy megbízhass benne?
  • Szerinted Isten milyen tulajdonságokat szeretné, hogy fontosnak tarts egy olyan személyben, akivel megoszthatod a kísértésedet? 

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 10. 24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása