Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Használd ki az egyedüllét idejét

2013. november 09. 03:00 - FHanna

"Köpenyemet, amelyet Tróászban Karposznál hagytam, hozd el, amikor jössz; hozd el a könyveket is, de főként a pergameneket." 2 Timóteus 4:13

Mit teszel mikor az egyedüllét időszakát éled meg? A választ illusztrálja Pál élete a 2 Timóteus 4-ben, mikor börtönben volt és várja a kivégzését. Mikor egyedül vagy, ki kell használnod az idődet. Ez azt jelenti, hogy kihozod a legjobbat egy rossz helyzetből. Állj ellen a kísértésnek, hogy ne tegyél semmit. Csinálj valamit, bármit. Próbálj kreatív módokat kitalálni, amivel kihasználhatod az időszakot, mikor egyedül vagy.
Pál írt Timóteusnak a börtönből és azt mondta neki, "Köpenyemet, amelyet Tróászban Karposznál hagytam, hozd el, amikor jössz; hozd el a könyveket is, de főként a pergameneket." Az egyedüllét idején hatékonynak és ügyesnek kell lenned. Bár Pál egyedül volt, mégse sajnáltatta magát. Nem panaszkodott vagy adta fel. Ez Pál, a legnagyobb keresztény, aki Jézus mellett élt, aki ezreket nyert meg Istennek és teljesen egyedül maradt utolsó napjaira. Mit tesz? Kihozza a helyzetből a legjobbat. Kihasználja az idejét. 2 dolgot mond:
1. "Hozd el a kabátomat." A római börtönök nyirkosak, sötétek és hidegek voltak. Megtette a legtöbbet, amit tudott, hogy figyeljen magára. Igaz az emberiségre, hogy mikor egyedül vagyunk és lehangoltak, nem igazán figyelünk magunkra - se fizikailag, se máshogy. Nem csinálunk semmit. Nem pihenünk jól. Nem eszünk helyesen. Pál odafigyelt magára. Néhányótoknak hallania kell ezt ma, mert nem figyeltek oda magatokra, mikor egyedül vagytok.
2. "Hozd el a könyveimet." Pál közösségi ember volt. Nem szeretett egyedül lenni; Isten nem erre tervezte őt. Remete börtönbüntetésben lenni egy római börtönben, az antitézise volt annak, ahol szeretett volna lenni. Mégis megtett mindent, amit tudott. Leveleket írt, amiket ma az Újszövetségben olvashatunk. Az egyetlen mód, hogy Isten la tudja lassítani, az volt, hogy remetefogságba helyezte. 2000 évvel később, mi még mindig profitálunk Pál egyedüllétéből. Fog valaki profitálni a te egyedüllétedből?

Beszéljetek róla

  • Mit tehetsz, mikor egyedül vagy, amit nem tehetnél, mikor mások vesznek körül?
  • Milyen praktikus lépéseket kell tenned ma, hogy jobban odafigyelj magadra?

(Daily Hope, by Rick Warren 2013.11.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása