Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Veszteség idején vedd számba a fontos dolgokat!

2013. november 16. 03:00 - mintyovanviki

"...az ember életének nem az a mércéje, hogy mennyit birtokol"  (Lukács 12:15, NCV fordítás)

10things-10.jpg


A veszteségek és a tragédiák egyik velejárója, hogy mindent más távlatba helyeznek. Világossá teszik, mi az, ami érték, és segítenek felállítani a fontossági sorrendet. Azonnal megérted, mi számít a leginkább.

A Lukács 12:15-ben Jézus ezt mondta: "az ember életének nem az a mércéje, hogy mennyit birtokol" (NCV fordítás). Ne keverd össze a vagyonod értékét és azt, hogy te magad mennyit érsz. Ezek teljesen függetlenek egymástól. Ne keverd össze a javaidat a Krisztusban elfoglalt helyeddel és céloddal. Ne keverd össze azt, hogy miből élsz azzal, hogy miért élsz.

A veszteség idején tisztáznod kell, mi az értékes, és tudnod kell, mi a fontos - a kapcsolatok és az emberek. Az emberek számítanak, nem a tárgyak. Ne veszítsd el az örömödet olyan dolgok miatt, amik nem fontosak!

Láttál valaha életedben halottaskocsit, amely utánfutót húz maga után? A Biblia az 1Timóteus 6:7-ben ezt mondja: " ...amikor világra jöttünk, semmit sem hoztunk magunkkal. Világos, hogy el sem vihetünk semmit, amikor meghalunk."
Emlékszem a gazdag texasi olajmágnás történetére, akit a Cadillacjében temettek el. Ahogy éppen a föld alá helyezték, az egyik ember ezt mondta: "Barátom, ez aztán az élet!"  Nem! Az az ember halott!

A valódi biztonság az, ha valami olyasmire építed az életed, amit nem lehet elvenni tőled. El lehet venni a munkádat? Igen. Ma már nincs garancia arra, hogy valaki nem veszítheti el az állását. Elveszítheted az egészséged? Igen. Elveszítheted a társadat? Igen. Elveszítheted fiatalos külsődet vagy szépségedet? Igen!

Muszáj az életedet az egyetlen olyan dologra építened, amit nem vehetnek el tőled: az Istennel és az Ő Fiával, Jézus Krisztussal való kapcsolatra.

Ha erre építed az életed, képes leszel a veszteség idején is túltenni magad a nehéz helyzeten, csak helyezd középpontba Krisztust és azokat az embereket, akik körülötted vannak az életben.


Beszéljünk róla:

  • Mik tűnnek a legfontosabb dolgoknak most az életedben?
  • Mit kell tenned ahhoz, hogy megerősödjenek az emberi kapcsolataid és a legfontosabbak legyenek számodra az életedben?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 11. 9.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása