Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nyitott kézzel tartsd az áldásokat

2013. november 25. 03:00 - FHanna

"Valóban nagy nyereség a kegyesség megelégedéssel, mert semmit sem hoztunk a világba, nem is vihetünk ki semmit belőle." (1Tim 6:6-7)

11 compare (1).jpg

Istent jobban érdekli a jellemed, mint a kényelmed. Nem fog neked adni valamit, ha előtte nem tanultad meg az elégedettség fontosságát.

Az elégedettség nem az ambíciók hiányát jelenti. Nem a célok hiányát jelenti. Azt jelenti, hogy a boldogságod nem a körülményeidtől függ.

Hogy űzheted el az elégedetlenséget? Kizárod az okát, az összehasonlítást. Ebben az országban mindent hasonlítgatunk - a gyepet, az autókat, a férjeket, feleségeket, ruhákat, a gyerekeink oktatását (még "Az én gyerekem volt a Hónap Tanulója" feliratú matricákat is ragasztunk az autónkra).

Bármikor, ha összehasonlítgatsz dolgokat, elégedetlen leszel. Meg kell tanulnod abbahagyni azt, hogy másokhoz hasonlítod magad.

Pál azt mondja a Filippi 4:12-ben: "Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt." Az elégedettség nem jön magától, hanem olyasmi, amit meg kell tanulni. Ha megtesszük, Isten megígéri, hogy gondoskodik minden szükségünkről.

A Biblia azt írja: "Valóban nagy nyereség a kegyesség megelégedéssel, mert semmit sem hoztunk a világba, nem is vihetünk ki semmit belőle." (1Tim 6:6-7)

Az egyik legnagyobb titka, hogy megtanulj elégedettnek lenni az, ha megérted, hogy igazából nincs semmid. Mindent kölcsönbe kaptál egy olyan 80 évre! Egyetlen dolgot sem hoztál ebbe a világba és semmit nem is fogsz kivinni belőle. Egyszerűen csak hozzászoksz, míg itt vagy a Földön. A Biblia ezt sáfárkodásnak hívja. Te vagy a sáfára, intézője azoknak, amiket Isten megenged, hogy legyen neked, de valójában azok nem a tieid. Mikor megérted, hogy csak intézője vagy Isten áldásainak az életedben, és nyitott kézzel fogod őket, akkor nem fogsz aggódni, hogy elveszted-e őket.

És mi van, ha elvesztesz dolgokat? Isten elzárhat egy csapot és ugyanolyan könnyen megnyithat egyet. Tanulj meg elégedettnek lenni, mert a földi dolgok mulandóak. Istent sokkal jobban érdekli a jellemed, mint a kényelmed.

Beszéljünk róla:

  • Mit jelent a gyakorlatban nyitott kézzel tartani Isten áldásait?
  • Tedd ma a céloddá, hogy tudatosan ne hasonlítsd magad másokhoz. Mit kell tenned, mikor erre kísértést érzel?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.11.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása