Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Radikális hála

2013. december 05. 03:00 - sema22

"Minden körülmények között legyetek hálásak, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztusban." (1Thessz 5,18)

GOO_111813_grateful.jpg

A hálaadásnak nem csupán az év egy ünnepnapját kellene jelentenie. Ennek egy lelki gyakorlatnak kellene lennie az elkötelezett hívő életében. Minél jobban megérted a Krisztus szeretetét, annál hálásabb tudsz lenni. 

Szóval mit is jelent az, hogy eltökélten hálásnak lenni? A Biblia ezt mondja az 1Thesszalonika 5,18-ban: Minden körülmények között legyetek hálásak, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztusban. Ez az eltökélt hála. Minden körülmények között hálát adni, mert ez az Isten akarata. Hálás lehetsz Istennek minden helyzetben, mert Isten az, aki felügyeli a dolgokat. Ki tudja hozni a jót a gonoszból. Jóvá tudja tenni a hibákat amiket elkövettél. Mindegy mi történik, Isten akkor is szeret. Száz okunk van hálásnak lenni akkor is, ha a körülmények borzalmasak.

Az elkötelezett hála - minden körülmény között - Isten akarata, mert közösséget teremt. Mit értek ez alatt? A hála mindig mélyebb kapcsolatot épít ki közted és más emberek, illetve közted és Isten között. Bárki iránt, akihez közelebb szeretnél kerülni, kezdd el kifejezni a háládat. Ha eltávolodtál a házastársadtól, akkor kezdd el azt tenni, amit a randizgatásotok idején: mutasd ki a háládat iránta. Írj neki kis biztató és kedves jegyzeteket. Írj neki SMS-t vagy hívd fel nap közben, vagy mondd neki, hogy hálás vagy érte. Tedd azt, amit az elején. Annak, hogy ez az első időszakra jellemző szeretetteljes érzés elmúlt, az az oka, hogy abbamaradtak azok a dolgok, amiket az elején tettél, és természetesnek vettétek egymást.

Szeretnél kis csoportot építeni? Ne csak heti egyszer járjatok össze, hanem a hét közben írj nekik emailt, SMS-t, hívd fel őket. Mondd nekik: "Hálás vagyok érted ezért és ezért...". Azt fogod látni, hogy minél hálásabb vagy a csoportodért, annál inkább kötődnek majd. A Biblia ezt mondja: "Bíztassa egyik a másikat, és építsétek egymást" (1Thesszalonika 5,11). Ahogyan másokat építesz azt fogod látni, hogy Isten egyre jobban beépül az életedbe másokkal és a vele való kapcsolataid mélyülése által. 

Beszéljünk róla:

  • A héten kit kellene biztatnod, vagy kivel kellene felvenned a kapcsolatot? Ki felé kellene kifejezned a háládat?
  • Milyen egyszerű módszerek vannak, hogy kifejezd hálád a házastársad, barátaid, vagy kis csoport tagjaid iránt?
  • Amikor a hálás hozzáállást kialakítod magadban, milyen változásokat látsz az életedben és kapcsolataidban? 

(Daily hope by Rick Warren 2013.11.28)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása