Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A csoportos bizonyságtétel ereje

2014. január 05. 03:00 - *Agota*

"Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást." (János 13:34-35)

34 (4).jpg

Mindannyiunknak van egy életüzenete, amelyet Isten szeretné ha megosztanánk a világgal. Az üzenet továbbadása az életmissziónknak része. Amikor megosztjuk ezt az üzenetet másokkal, akkor bizonyságtételt teszünk.

Nagy erő van a csoportos tanúságtételben. Mint ahogy a katona nincs egymagában kiküldve, Isten se azt akarja, hogy egyedül végezzük a missziózást. Azt mondja, hogy együtt kell elindulnunk bizonyságot tenni.

Sőt, Isten azt mondja, hogy úgy tudunk a hitetleneknek leginkább bizonyságot tenni, ha szeretjük egymást, akik már Isten gyermekei vagyunk. János 13-ban Jézus azt mondja, hogy az egymás iránti szeretetünk mutatja meg a világnak, hogy az ő követői vagyunk. Az emberekre nagy hatással van, mikor látják, hogy a keresztyének igazán szeretik egymást. Ez bizonyítja a világnak, hogy Isten családjához tartoznak.

2Timóteus 1,7 elmondja, hogy hogyan kellene bizonyságot tennünk az embereknek: "Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét."

Félsz a bizonyságtételtől? Isten válasza a félelemre a közösség, vagyis hogy másokkal együtt teszel bizonyságot.

Vedd nagyon komolyan ezt a kérdést: Jut-e valaki a Mennyországba általad? Ha együtt dolgozol más keresztyénekkel a bizonyságtételben, elmondhatod majd, hogy "Igen, van valaki a Mennyországban miattam!"

A filippiekhez írt levél 1,27 ezt mondja: "...halljam rólatok, hogy megálltok egy Lélekben, egy szívvel, együtt küzdve az evangélium hitéért."

Szoktál bizonyságot tenni más keresztyénekkel egy lélekben - mikor annyira nagy egységben vagytok, hogy olyan, mintha egy személy lennétek? Isten azt szeretné, hogy ilyen kapcsolatunk legyen a hívő testvéreinkkel. Mindannyiunknak szüksége van a másikra. Isten azt akarja, hogy bizonyságot tegyünk Róla, de azt is akarja, hogy együtt tegyük!

Beszéljünk róla:

  • Milyen félelmeid, fenntartásaid vannak a bizonyságtétellel kapcsolatban?
  • Hogyan tud a hívő közösség segíteni neked legyőzni ezeket a félelmeket?
  • Mit tudnál ma tenni annak érdekében, hogy csatlakozz más keresztyénekhez és hogy lelkesen terjeszd a jó hírt?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.12.29)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása