Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istennek van terve 2014-re. Nem kellene neked is egy?

2014. január 09. 03:00 - FHanna

"Megismertette velünk mindeddig elrejtett tervét, amelyet tetszése szerint készített, és Krisztus által akar megvalósítani. E terv szerint, amikor erre megérik az idő, Isten mindent egybeszerkeszt Krisztusban - mindent, ami a Mennyben és a Földön van -, és őt teszi mindennek fejévé." EFO-Biblia (Ef 1,9-10)

38 2014.01.09.jpg

A célkitűzés nem csak egy jó ötlet a hatékonysághoz. Ez egy lelki gyakorlat, mint az ima, böjt, adakozás vagy a Biblia olvasása.

Valójában a célkitűzés lehet a sáfárság egy cselekedete, hogy megpróbálod a maximumot kihozni abból, amit Isten adott neked. Elpocsékolhatod az életed. Sok ember megteszi. Ahhoz azonban célokra van szükséged, hogy a lehető legtöbbet kihozd az életedből és befektesd olyan módon, hogy a hatása túléljen téged.

Lehetsz olyan ember, aki tesz róla, hogy megtörténjenek dolgok vagy olyan, aki végignézi, hogy történnek dolgok - esetleg olyan, akinek fogalma sincs róla, mi történik! Azok az emberek, akik tesznek is róla, hogy valami megtörténjen, megváltoztatják a világot.

Még Isten is tűz ki célokat. A Biblia azt írja, "Megismertette velünk mindeddig elrejtett tervét, amelyet tetszése szerint készített, és Krisztus által akar megvalósítani. E terv szerint, amikor erre megérik az idő, Isten mindent egybeszerkeszt Krisztusban - mindent, ami a Mennyben és a Földön van -, és őt teszi mindennek fejévé." Isten nem ül ölbe tett kézzel és nézi, ahogy a világ történelme magától zajlik, ahogy annak kedve támad. Ő eltervezte a történelmet. Istennek célja van az egyházzal. Istennek célja van az univerzum minden egyes darabjával.

A történelem egy tetőpont felé halad. Lesz egy ítéletnap, mikor minden térd meghajol és minden nyelv megvallja, hogy Jézus Krisztus Úr. A történelem egy cél felé halad - mert Isten így tervezte.

Ha Isten tervez, akkor nekünk is kellene. Isten azt akarja, hogy az életünk minden területén rá hasonlítsunk, a célok kitűzését is beleértve. Hallottam embereket, akik azt mondták: "Én nem tervezgetek. Bízok Istenben és sodródok az árral."

Ez nem érett lelki hozzáállás. Ez hülyeség! Készítened kellene egy tervet erre az évre még ma. Ha még több napot az éves célod nélkül töltesz el, akkor 2014 is csak elszáll fölötted, mint valószínűleg a korábbi éveid.

Ha Istennek van terve a következő évre, akkor neked nem kellene legyen?

Beszéljünk róla:

  • A célok kitűzése hogyan tesz jobb sáfárrá az életed fölött?
  • Milyen célokat tervezel kitűzni 2014-re?
  • Az, hogy örökkévalóságban gondolkodsz, hogyan nyilvánul meg a kitűzött céljaidban?

(Daily Hope, by Rick Warren, 2014.01.02)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása