Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Légy egészséges: figyelj a mára!

2014. április 30. 03:00 - Robin85

 

“Add meg nekünk ma a napi kenyerünket!” (Máté 6:11 NIV fordítás)

 Today Calendar-resized-600.jpg

Máté 6:11 versében azt mondja a Biblia: add meg nekünk ma a napi kenyerünket! (NIV fordítás)

Vegyük észre, a Biblia nem azt mondja: “Add meg nekünk ma a heti kenyerünket” vagy “Add meg nekünk ma az egész éves kenyerünket”.

Isten azt akarja, hogy egyszerre csak egy napig bízz benne. Nem kell aggódnod a holnapért egészen holnapig! Nem kell aggódnod a következő hetedért egészen a következő hétig!

Ez annyit jelent, hogy nem kell feszültségben élned a jövőbeni lépéseid miatt, hogy azok által Erős Dániellé válhass. Csak arra kell összpontosítanod, amit a mai napon kell megtenned. A Dániel Terv sikeres véghezviteléhez egyszerre csak egy napra összpontosíts!

Jézus azt mondta: “Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.” (Máté 6:34 NLT fordítás)

 

Beszéljétek át:

  • Milyen részeiért szoktál a Dániel Tervnek leginkább aggódni? Szerinted ez miért van így? Hogyan kapcsolódhat ez az Istenben való bizalomhoz?
  • Szerinted Isten miért akarja, hogy naponként haladj?
  • Készíts egy listát az összes téged aggasztó dologról, melyek a "Dániel Terv" mottójú úttal kapcsolatosan felmerülnek benned. Utána szűkítsd le a listát kizárólag azokra a dolgokra, amelyekkel ma kell megküzdened. Oszd meg az aggodalmaidat, és beszélj róluk Istennek!

 

Daily Hope by Rick Warren, 2014.04.23.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása