Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szükséged van olyan barátokra, akik segítenek a sikereid elérésében

2014. május 09. 03:00 - Á. Bözse

„Figyeljünk oda egymásra is! Azon gondolkozzunk, hogyan tudnánk egymást segíteni és bátorítani, hogy jobban szeressük egymást, és jó dolgokat tegyünk.” (Zsidók 10,2,4 EF)

trust-help.jpg

A Zsidókhoz írt levél 10,24 azt mondja: „Azon gondolkozzunk, hogyan tudnánk egymást segíteni és bátorítani, hogy jobban szeressük egymást, és jó dolgokat tegyünk.”

Az igazi barátok a legjobbat hozzák ki egymásból. Bátorítják és motiválják a másikat, hogy elérjék a céljaikat. Azok a barátok, akik veled örülnek a sikereidnek egy nagyon fontos része a Dánieli Tervnek.

Egy régi zambiai közmondás azt mondja: „Amikor egyedül futsz, gyorsan futsz. De mikor valakivel együtt futsz, messzire jutsz.” A Dánieli Terv – és az egészséges szokásokkal teli élet, ami előtted áll – nem egy 100 méteres gyorsfutás. Ez egy maraton.

A maratoni futók tudják, hogy elérkezik egy pont, amikor egy olyan fájdalom jelentkezik az oldaladban, hogy fel akarod adni. De ha már emberek veled futnak, meg tudod találni azt az erőt, hogy folytasd a célvonalig. Ugyanez igaz az egészségesebb éned kialakításához vezető útra is. Az egyedüli út, hogy elérd az Isten által eléd helyezett célokat az, ha másokat is bevonsz az életedbe.

„Akik Krisztusban vagyunk: sokan vagyunk ugyan, de együttesen alkotunk egyetlen „testet”. (Róma 12,5 EF)

Beszéljünk róla:

  • Mindenkinek különböző erősségei vannak, amikor arról van szó, hogy bátorítani kell másokat. Milyen módokon tudsz embereket bátorítani a Dániel Terves kiscsoportodban?
  • Mit gondolsz, miért fontos, hogy a barátaid sikerét legalább annyira akard, mint a sajátodat?
  • A Róma 12,5-re gondolva, kik azok az emberek az életedben, akikhez bármikor fordulhatsz segítségért?
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.