Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mert Isten azt mondja

2014. július 11. 03:00 - BenedekDávid

"Miután [Jézus] abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: „Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!” Simon így felelt: „Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat." Lukács 5,4-5

Isten tőled, mint Jézus Krisztus követőjétől azt várja, hogy engedelmeskedj Neki, bármit is mond. Még akkor is, ha más embereknek az hülyeségnek tűnik, vagy pénzügyileg értelmetlen, akkor is, ha nem érted, hogy miért kéri vagy éppen halálra rémülsz a kérés miatt.

A Lukács 5, 4-5-ben ezt olvashatjuk: "Miután [Jézus] abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: „Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!” Simon így felelt: „Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat."

A hajóban nem csak Jézus tartózkodott és olyan embereknek kezdett halászati tanácsokat adni, akik valójában profi halászok voltak.

Figyeljük meg Péter reakcióját. Először is nem kezd el vitatkozni Jézussal. Nem mondta, hogy "Ne haragudj, Mester, de te egy asztalos vagy, én pedig egy halász. Most pedig nincs kapás. Ki vagy te, hogy megmondd nekem, hogyan végezzem a munkám?"

Sőt, nem is hezitált. Amikor Jézus arra kérte, hogy induljon el a hajóval, nem mondta, hogy "Miért nem gondoljuk ezt át még egy kicsit? Alakítsunk ki egy bizottságot és szavazzunk", vagy, hogy "Mester, már nagyon koszosak és fáradtak vagyunk, mi lenne, ha csak később próbálnánk meg újra?"

Mi tett igazából Péter? Megkérdőjelezhetetlen engedelmességgel válaszolt.

Ha te egy "mert Te azt mondod" hívővé válsz, Isten meg fogja áldani az életedet. Az ő utasításainak nem kell értelmesnek tűnjenek számodra, ha Isten azt mondja, akkor tedd azt és bízz benne.

Nem tudom, hogy Isten mit mondott, hogy tegyél, de hadd mondjam el, hogy az engedetlenség mindig neked fog fájdalmat okozni, mert ezzel Isten áldását tagadod meg magadtól.

Beszéljetek róla:

  • Van-e olyan dolog, amire Isten megkért, hogy tedd meg, de te nem teszed?
  • Van-e valami, ami visszatart attól, hogy elhidd, hogy Isten útjai sokkal jobbak a tieidnél?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.07.04)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása