Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

4 lépés, hogy Isten Igéje szokássá váljon

2014. október 08. 03:00 - magyarosijulia

„Ha megmaradtok az én szavamban, akkor valóban az én követőim vagytok!” (Jn 8,31b NASB fordítás).

read-the-bible.jpg

Igazán fontos lépés elkötelezni magunkat amellett, hogy egy rövid ideig, talán pár hétig rendszeresen olvassuk a Bibliánkat. Nagyon jó így elkezdeni, de soha nem szabad ezután abba hagyni. Jézus azt mondta, „Ha megmaradtok az én szavamban, akkor valóban az én követőim vagytok!” (Jn 8,31b NASB fordítás). A hosszú távú elhatározás, amely szerint tanulni akarunk Jézustól és az Ő szavából, lehetővé teszi, hogy az ő tanítványai legyünk.

De hogyan tudnánk megmaradni az Igében és kapcsolatban lenni Jézussal hosszú távon?

1. Határozd el, hogy megteszed! Minden az elhatározásoddal kezdődik. Ne várj egy alkalmasabb időre, hogy életed részévé tedd az Isten Igéjét! Még ma határozd el, hogy így teszel!

2. Írj egy nyilatkozatot! Mond el a szándékodat másoknak! Engedd meg, hogy számon kérjenek. Ha megtartod magadnak a döntésedet, sokkal könnyebben lecsúszhatsz erről az útról!

3. Határozd el magad! Semminek se engedd meg, hogy eltántorítson az elhatározásodtól! Biztosra határozd el, hogy állandó szokássá teszed ezt az életedben, főleg az első hónapokban. Ha már kimarad egy-két nap, sokkal nehezebb lesz elkötelezettnek maradnod Isten szava mellett.

4. Társulj! Kérj meg egy hívő embert, hogy veled tartson ezen az úton, hogy támogasson és bátorítson. Olyan emberre van szükséged, akivel megoszthatod, hogy mit tanultál a csendes perceidben. Lehet valaki a kiscsoportodból, egy barátod, vagy családtagod. A Biblia azt írja, hogy „Jobban van két ember, mint egy, mert segíteni tudnak egymásnak, hogy elérjék a célt.” (Préd 4,9 NLT fordítás).

Istennel tölteni az időt egy egész életen át tartó szokásnak kell lennie, nem csak időszakos kedvtelésnek. Kutatások szerint legalább hat hétig kell tenned valamit, hogy szokássá váljon. Legyen Isten Igéje életed része még ma, és ezentúl életed minden napján!

Beszéljünk róla:

  • Milyen elhatározást fogsz ma hozni, hogy szokássá váljon Isten Igéje az életedben?
  • Kivel fogod megosztani az elhatározásod, és ki fog számon kérni?
  • Melyek azok a zavaró tényezők, amelyek majd el akarják venni a figyelmed az Ige iránti mindennapi elköteleződésedről? Milyen változásokat tudsz megtenni az életedben, hogy csökkentsd vagy eltávolítsd ezeket a zavaró tényezőket?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.10.01)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása