Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tedd személyessé Isten Igéjét, hogy megváltozzon az életed!

2014. október 19. 03:00 - mintyovanviki

"Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Filippi 1:6)

Isten Igéje soha nem fogja megváltoztatni az életedet, ha magad nem engeded, hogy személyessé váljon. Az Ige nemcsak a szomszédodról, a barátodról, a házastársadról vagy egy idegenről szól az utcán: a Te életedre is érvényesnek kell lennie. A Biblia addig nem válik erőteljessé az életedben, amíg nem lesz különlegessé számodra.

Hogyan teheted Isten Igéjét személyessé az életedben? Próbáld ki az alábbi módszert a bibliatanulmányozásod során! Ezt mindenki meg tudja tenni. Nincs szükséged hozzá semmilyen speciális eszközre vagy felsőfokú teológiai képzettségre.

Egyszerűen csak helyezd be a nevedet a személyes névmások vagy a főnevek helyére a bibliai történetben! Például ha személyessé teszem a János 3:16-ot, akkor valami hasonlót írok le magamnak: „ Mert úgy szerette Isten Rick-et, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy Rick el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

Vagy például a Filippi 1:6 így szólna: „ Ő, aki elkezdte a jó munkát Rick Warrenben, elvégzi a Krisztus Jézus napjára”.

Helyezd be a nevedet a szövegbe, így megerősödik a hited és bátorítani tudod magadat!

Tulajdonképpen újraírhatod a verseket úgy, mintha Isten szólna közvetlenül hozzád. Például a Filippi 1:6-ban: „Én, aki elkezdtem a jó munkát benned, Rick, el is fogom végezni.”

Ha használod ezt a módszert, a bibliai történetek a szó szoros értelmében könnyeket fognak a szemedbe csalni! Úgy fogod olvasni a Bibliát, mint Isten szerelmes levelét, amelyet neked címzett. Isten ajándékává fog válni számodra! Olvasd a Bibliát, de ne csak úgy, hogy megértsd a szavak jelentését, hanem úgy, mintha személyesen ismernéd a szavak szerzőjét!

Beszéljetek róla:

• Gondoltál valaha úgy a Bibliára, mint egy szerelmes levélre, amelyet neked címeztek? Hogyan fogadsz egy szerelmes levelet a házastársadtól vagy a társadtól?

• Hogyan változtatta meg az életedet, amikor elhitted, hogy Isten a Bibliát csak neked írta? Hogyan tudnád bemutatni, amikor a Bibliával foglalkozol? Milyenek a csendes perceid, amit Istennel töltesz személyes beszélgetés gyanánt?

• Hogyan teszed személyessé, amit Isten Igéjéből a mai napon olvasol?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.10.12.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása