Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor úgy érzed, hogy fel akarod adni

2014. október 23. 03:00 - Habakuk

És ezek mind tanúságot tettek hitükkel, de még nem kapták meg, amit Isten ígért nekik. Mert Isten számukra valami különbről gondoskodott, hogy ők ne nélkülünk jussanak el a teljességre. (Zsidókhoz írt levél 11:39-40)

Nehéz hívő életet élni. Egy megtört világban élünk. Az időjárás nem normális. A testünk sem működik rendesen. A kapcsolataink sincsenek mindig rendben. 

Amikor Isten kiűzte Ádámot a Paradicsomból, azt mondta neki, hogy nehéz élet vár rá. Ez így is lett. Van egy kozmikus harc, ami az életedben és azon kívül is zajlik. A harc a bűnös természeted ellen. Emellett harcolsz a Sátánnal is, aki csak ''lopni, ölni és rombolni'' akar.

Ezek néha letörnek és lehet, hogy a harcot fel akarnád adni.

A Zsidókhoz írt levél 11. részében, Isten arra ösztönöz minket, hogy tartsunk ki, mert Ő nem feledkezett meg rólunk és egy nap beteljesíti az ígéreteit. Jövőt és reménységet ígér nekünk (Jeremiás 29:11). Megígérte, hogy könnyeinket elveszi (Jelenések 7). Ezen kívül számtalan más ígéretet is kapunk tőle igéjén keresztül. 

A Zsidókhoz írt levél 11-ik része több bibliai hőst is megemlít, akik hitükkel szemléltették Isten ígéreteit - Ábrahám, Izsák, Jákob, Mózes, Dávid, Gedeon, Sámson és még sokan mások. Sok nehézségen mentek keresztül, mégis folytatták lelki utazásukat. 

A Zsidókhoz írt levél 11:39-40-ben azt olvassuk, hogy „És ezek mind tanúságot tettek hitükkel, de még nem kapták meg, amit Isten ígért nekik. Mert Isten számukra valami különbről gondoskodott, hogy ők ne nélkülünk  jussanak el a teljességre.”

Beszéljetek róla

  • A hitbéli élet fájdalmakkal jár. Ha feladod, amikor nehéz időkön mész keresztül, sosem fogsz megtanulni Istenben bízni. Mit gondolsz, miért van ez így?
  • Egyszerű Istent szeretni és szolgálni, amikor minden rendben van az életünkben. Bízol majd benne akkor is, amikor nem ez a helyzet?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.10.16) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása