Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A csoportos imádság ereje

2014. december 03. 03:00 - rorsy

"Azzal segítesz, ha imádkozol értünk. Így sok ember fog hálát adni, mert Isten kegyelmesen válaszolt az értünk mondott imádságokra." (2 Korinthus 1:11, NLT fordítás)


Ahhoz, hogy keresztül tudj jutni azon a helyzeten, amiben jelenleg vagy, toboroznod kell embertársakat, akik tudnak imádkozni érted.

Ezt egyszerűbb kérni, ha tagja vagy egy kis csoportnak. Amikor nehéz időket élsz át és nincs egy kis csoport melletted, védtelen vagy. Nem vagy olyan erős, mint azok, akik tagjai egy ilyen közösségnek, mert nincsen senki, aki tudna érted imádkozni.

A Bibliában, 2 Korinthus 1:11-ben azt olvassuk, hogy "Azzal segítesz, ha imádkozol értünk. Így sok ember fog hálát adni, mert Isten kegyelmesen válaszolt az értünk mondott imádságokra." (NLT fordítás)

Őszinte leszek veled: nem tudom, hogy ez hogyan működik. Mégis, van valami különleges, plusz erő abban, amikor csoportosan imádkoztok, és ez nincs jelen, ha egyedül magadért könyörögsz. Több erő van a csoportos imádságokban, mint az egyéniekben.

A Bibliában azt olvassuk, hogy "...ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám." és "Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük."

Szükséged van erre az erőre, ahhoz, hogy túljuss azon a helyzeten, amelyben éppen vagy. Ezért van szükséged egy kis csoportra. Ezért kell az házi csoportod tagjait megkérned, hogy imádkozzanak érted.

A Galata 6:2-ben arról tanít minket Isten, hogy "Egymás terhét hordozzátok és így töltsétek be az Isten törvényét." (NIV fordítás) Mi Krisztus törvénye? "Szeresd felebarátodat, mint magadat." Amikor másokért imádkozol, akkor úgy szereted a felebarátodat, mint magadat. Amikor ők imádkoznak érted, akkor ők úgy szeretnek, mint saját magukat.

Beszéljetek róla

  • Kik azok az életedben, akikhez bátran fordulhatsz imakéréseiddel és biztos is lehetsz abban, hogy imádkoznak majd érted?
  • Hogyan gondoskodott Isten rólad kiscsoportos imádkozáson keresztül?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.11.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása