Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gyümölcsök csak mély gyökerekből lesznek

2014. december 09. 03:00 - BenedekDávid

“Azok a magok, amelyek a sziklára hulltak, jelképezik azokat az embereket, akik szívesen hallgatják és el is fogadják az Igét. Viszont nincs mély gyökerük és csak rövid ideig van hitük. Amikor az élet kezd nehezebbé válni, feladják.” Lukács 8,13 (CEV Fordítás)


Tavasszal Dél-Kaliforniában teljesen kizöldül a fű, kivirágzanak a vadvirágok, a pipacsok, egy igazán igazán szép látvány. Viszont mikor eláll az esőzés, a hegyek újra bebarnulnak. Tudjátok miért? Mert a fűnek nincs gyökere, így aztán nem tud annyira mélyre nőni, hogy eljusson a forrásokig, melyek a föld alatt vannak.

Sekélyes talajban egy gyökér nélküli növény hamar kihajthat és jól is nézhet ki, viszont nem lesz tartós az élete. Nagyon hamar el fog száradni, mivel nincsenek gyökerei.

A Lukács 8,13 ezt mondja: “Azok a magok, amelyek a sziklára hulltak, jelképezik azokat az embereket, akik szívesen hallgatják és el is fogadják az Igét. Viszont nincs mély gyökerük és csak rövid ideig van hitük. Amikor az élet kezd nehezebbé válni, feladják.”  (CEV fordítás).

Gyakran, mikor halljuk Isten szavát, izgatottak leszünk tőle, viszont nem engedjük, hogy munkálkodjon is bennünk, csak látszólag érint minket, csak az érzelmeinkre van hatással. Pillanatnyilag ösztönzően hat ránk, de nem hagyunk időt arra, hogy elmélyedhessünk benne.

Te tényleg ilyen ember akarsz maradni? Nem hiszem, sokkal inkább egy mélyen meggyökerezett ember, a sekélyes helyett, így mikor a válság évekig is kitart, te továbbra is gyümölcsöket teremhetsz. Amikor pedig az erősebb szelek is megérkeznek, valaki megbetegszik a családban, vagy meghal, ezek sem döntenek le a lábadról, mivel erősek a gyökereid.
 
De hogyan fejlesztheted ki ezeket a szellemi gyökereket? Két módja van ennek: tölts naponta időt Istennel és hetente gyűlj össze egy kisebb csoportban hívőkkel. Szükséged van arra, hogy időt tölts egyedül Istennel, viszont más hívők erősítésére is.

Ha nem nem töltesz időt minden nap Istennel, ki fogsz száradni és össze fogsz rogyni, nem fogod bírni, ha megnövekszik rajtad a nyomás. Nap mint nap le kell ülnöd és csendben hallgatnod Istenre, olvasni a Bibliát és beszélgetni Vele. Akár zenét is hallgathatsz, vagy ha szeretsz írni, vezess naplót. A lényeg, hogy végig Istenre összpontosíts.

Fontos, hogy legyen egy kis csoport is, ahova hetente eljársz. Ez azért fontos, mert mindegyikünknek megvan a maga szemellenzője és nincs teljes rálátásunk az életre. Egy csoporton belül az emberek olyan dolgokat is megláthatnak az életedben, amit te magad nem veszel észre, ezért szükségünk van egymásra. Egy csoporton belül tanulhatsz a tagoktól, viszont te is erősítheted őket, így a lelki gyökerek megerősödhetnek.

Beszéljetek róla:

  • Hol kell változtatnod a napi programodon, hogy több időt tölthess Istennel?
  • Milyen dolog befejezésére ösztönöznek a lelkileg felemelő pillanatok?
  • Mit gondolsz, Isten miért teremtett minket társas lényeknek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.12.02)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása