Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Élvezd az életed

2014. december 19. 03:00 - torokaron

„Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk.” (1 Timóteus 6:17)

Lehet, hogy éppen nagyon stresszes időszakodat éled mostanában a gazdasági helyzet miatt, azonban Isten mégis azt szeretné, ha élveznéd az életedet.

Keresztyénként élvezheted az életedet, mert a lelkiismereted tiszta, vagy pedig mert biztonságban vagy Isten szeretetében. Jól érezheted magad és nevethetsz a gyülekezetedben, olyan barátaid társaságát élvezheted, akik nem próbálnak meg manipulálni téged, hiszen ők is olyanná akarnak válni, mint Jézus. Ez pedig azt jelenti, hogy megtanulják más érdekeit is szem előtt tartani.

Sajnos azonban rengeteg olyan ember van, aki nem akarja beengedni Istent az életébe, mert fél tőle, hogy bármi jó dologról is le kellene mondania emiatt. Azt gondolják, hogy keresztyénné válni egyet jelent azzal, hogy vége minden jókedvnek; lelkinek lenni pedig egy szánalmas dolog.

Az emberek őrülten keresik az izgalmat, azonban ez egyben azt is jelenti, hogy rájuk még inkább igaz a csökkenő határhaszon elve. Egyre több időt, pénzt és energiát ölnek bizonyos dolgokba, azonban egyre kevesebb izgalomban részesülnek. Éppen ezért kérdezgetik is egymástól, hogy „ugye milyen izgalmas is ez a helyzet”?

Az igazság az, hogy Isten „megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk.” (1 Timóteus 6:17).

Isten azt szeretné, ha élveznéd az életedet!

Beszéljetek róla:

  • Miért szeretné Isten, ha élveznéd az életedet?
  • Hogyan reagálsz arra az igazságra, miszerint Isten szeretete túláradó, bőkezű és egészen egyszerűen fel nem fogható?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.12.12.)

Szólj hozzá!
Címkék: élvezet bőség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása