Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az öröm titka az engedelmesség

2014. december 22. 03:00 - BenedekDávid

“Inkább kutassuk, vizsgáljuk meg útjainkat, és térjünk meg az Úrhoz!” (Jeremiás Siralmai 3:40)

backlo-1.png


Az öröm egy olyan érzés, amit nagyon könnyű elveszteni, viszont elég könnyű visszanyerni is. Miután beismered, hogy elvesztetted az örömöd, meg kell keresned a kiváltó okot. Csendesedj el és kérdezd meg magadtól a következőket: "Hogyan vesztettem el az örömöm? Mi az, ami megfoszt az örömtől?”

A Biblia gyakran kér minket arra, hogy vizsgáljuk meg önmagunkat. Ezt kéri tőlünk a Jeremiás Siralmai 3:40-ben is: “Inkább kutassuk, vizsgáljuk meg útjainkat, és térjünk meg az Úrhoz!”

Az életben rengeteg elszomorító dolog van, de a két leggyakoribb, melyet az emberek életében látok a kiegyensúlyozatlan időbeosztás és az alig használt tehetség. Meg kell találnod az egyensúlyt a munka és a pihenés között, a erőfeszítés és a eredmény között. Használnod kell az egyedi, Istentől kapott tehetségedet is, különben nyugtalanná, frusztrálttá válhatsz. A tehetséged azt a részét, amelyet nem használsz fel a munkahelyeden fordítsd missziós szolgálatra. Ha olyan munkát végzel, ami kevesebb, mint 25%-át használja fel a tehetségednek, akkor azt hagyd ott.

Ha az örömöd elvesztésének okát megtaláltad, akkor munkához kell látnod.

Tudod, hogy mi az, ami a leggyorsabban megfoszthat az örömödtől? Az, amikor tudod, hogy mit kellene tenned, de mégsem teszed azt.

A Bibliában, Jakab 4:17-ben azt olvassuk, hogy “Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak."

Engedd meg, hogy kérdezzek tőled valamit: Mi az, amiről tudod, hogy tenned kellene, de te mégsem teszed azt? Mit kért tőled Isten, amit nem tettél még meg?

A folyamatos, bőséges és túláradó öröm titka az engedelmesség. Minden alkalommal, amikor Istennek szót fogadsz, az életed örömmel telik meg. 

Akkor is öröm fog eltölteni, ha az életedben lévő jó dolgokról gondolkodsz. Dávid a Zsoltárok 126:3-ban azt mondja, hogy “Hatalmas dolgot tett velünk az ÚR, ezért örvendezünk." Minél inkább arra összpontosítasz, amit Isten végzett az életedben, annál inkább meg fog telni az életed örömmel. Miért? Mert ez hálára ösztönöz. A hálás életvitel pedig a legegészségesebb emberi állapot.

Ha vissza szeretnéd nyerni az örömöd, először valld be, hogy elvesztetted, aztán pedig keresd meg az elvesztés okát is. Ezután javítsd ki a hibákat és vegyél fel egyfajta hálás életmódot.

Holnap arról a három lépésről lesz szó, melyek megtételével visszanyerheted az örömöd.


Beszéljetek róla

  • Mit kell tenned annak érdekében, hogy az időbeosztásod egyensúlyba kerüljön és, hogy ez ne fosszon meg az örömödtől?
  • Mi az, amit Isten kért tőled, de te még nem tetted meg?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.12.15)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása