Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Istenhez visszavezető ösvény

2015. január 08. 03:00 - gyanus

"Ha nagyon komolyan veszed, hogy megtalálj engem,és mindennél jobban szeretnéd, biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz csalódni." (Jeremiás 29:13. - Angolból szabadon fordítva - MSG)

Nem tudom hol vagy ma. Lehet, hogy messze vagy Istentől. Talán évek óta nem voltál gyülekezetben, vagy talán csak távol voltál egy vagy két hónapig. Lehet, hogy olyan heted volt, amikor azt gondoltad: "Igazából nem érzem Isten jelenlétét az életemben." És mégis mindannyian arra vágyunk, hogy közel legyünk Istenhez. Hogyan juthatsz vissza hozzá?

Ez a lelki átalakuláshoz ezető ösvény - három dolog ahhoz, hogy visszatérj Istenhez:

1. Legyen eleged az életedből!

Semmi sem fog történni az életedben, ameddig nem leszel elégedetlen azzal, ahogyan vagy, ameddig azt nem tudod mondani, hogy "Nem tetszik nekem ez. Belefáradtam, hogy mindig ki vagyok készülve. Belefáradtam, hogy mindig frusztrált legyek. Belefáradtam abba, hogy mindig agyon dolgozom magam. Belefáradtam, hogy Istentől távol érezzem magam." Miért enged Isten eddig a pontig? Azért mert úgy szeret, ahogyan vagy, de jobban szeret annál, mint hogy hagyjon úgy maradni ahogy vagy. Nem fogja hagyni, hogy elfecséreld az életed. Jeremiás 29:13 azt mondja: "Ha nagyon komolyan veszed, hogy megtalálj engem,és mindennél jobban szeretnéd, biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz csalódni" (Angolból szabadon fordítva - MSG).

2. Ismerd be a bűnödet!

Ézsaiás 59:2 azt mondja: "Az a gond, hogy a bűneitek elválasztottak Istentől. A bűn miatt elfordította tőletek az arcát" (Angolból fordítva - TLB). Imádkoztál már úgy, és érezted már úgy, mintha Isten egy millió kilométerre lenne, vagy mintha egy fátyol lenne közötted és Isten között? Honnan jött ez? A bűneid elválasztottak Istentől. De ha távol érzed magad Istentől, találd ki, hogy ki távolodott el? Isten mindig ott volt. Ő feltétel nélkül szeret téged, és arra vár, hogy beismerd a bűnödet, hogy azután megint rendben legyen vele a kapcsolatod.

3. Ajánld fel magad

A Biblia azt mondja 2. Korintus 3:18-ban: "Mindannyian megmutattuk Isten dicsőségét, és megváltozunk, hogy olyanok legyünk mint Ő. Ez a változás bennünk még nagyobb dicsőséget hoz, ami Istentől jön, aki a Lélek" (Angolból fordítva - NCV). Igazi átalakulás történik, amikor a szíved elmozdul az önközpontúságtól az Isten - központúságig. Ott vagy már?

Ez a változás nem történik meg egyik napról a másikra. Isten dolgozni fog rajtad, egész életedben. De van egy döntés, amitől elkezdődik ez a folyamat.

"Kérlek titeket, testvéreim, Isten irgalmára, hogy szánjátok oda a testeteket elő áldozatul" (Róma 12:1a - Angolból fordítva - NIV).

Beszéljetek róla!

  • Mit gondolsz miért nehéz néha hogy elengedjük azokat a dolgokat, amik lefárasztanak minket?
  • Mit jelent megbánni valamit?
  • Mit jelent a gyakorlatban az, hogy odaszánod magad Istennek?

 

* Rick Warren, Daily Hope, 2015.01.01.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása