Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gyere haza, otthon ünnepelve várnak

2015. január 09. 03:00 - angie.keyr

"Énekelj Istennek, mondj dicséreteket nevének, emeld fel Hozzá éneked, mert az Ő neve Úr! (Zsolt 68:4 ESV fordítás)

Vissza akarsz térni Istenhez? Akkor először eleged kell legyen a bűneidből, aztán be kell vallanod őket, és felajánlanod az életed áldozatul. Mindezek után pedig ünnepelsz!

A tékozló fiú történetében fontos észrevennünk az apa válaszát: "Még távol volt, amikor apja meglátta őt, megszánta... Az apa viszont ezt mondta szolgáinak: Hozzátok ki hamar a legszebb ruhát, és adjátok reá, húzzatok gyűrűt a kezére, és sarut a lábára! Azután hozzátok a hízott borjút, és vágjátok le! Együnk, és vigadjunk..." (Lk 15:20a, 22-23)

A tékozló fiú apja olyan, mint a te mennyi Atyád. Mindegy mit tettél, ha hazajössz Istenhez, Ő körülölel szeretetével. A legjobbat adja, és azt mondja "Minden megbocsátva! Hozzátok a köpenyt, a cipőket! Ünnepeljünk, mert az én gyermekem visszatért hozzám!"

Ünneplésre jössz haza, nem ítéletre, és Isten azt akarja, hogy csatlakozz hozzá az ünneplésben, ahogy dicsőíted Őt.

Azzal ünnepled meg a saját átváltozásodat, hogy egyszerűen azt mondod: Köszönöm Istenem. Köszönöm a kegyelmedet, a szeretetedet, jóságodat. Hozzád szálljon a dicséret!

A Biblia azt mondja a Zsolt 68:4-ben: "Énekelj Istennek, mondj dicséreteket nevének, emeld fel Hozzá éneked, mert az Ő neve Úr! (ESV fordítás)

A változás érdekében szükséges hogy énekelj a gyülekezetben. Meg kell ünnepelned amit Isten tett az életeddel, és meg kell ezt köszönd énekben. Talán vannak közöttetek olyanok, akik úgy érzik, az éneklés nem az erősségük, és soha nem találják el a megfelelő hangnemet.

De a Biblia nem azt mondja, hogy szépen énekelj. Azt mondja, hogy énekelj örömmel! Ezt meg tudod tenni te is! Mindenki tud örömteli hangokat kiadni.

Énekelj Istennek - nem csak azért, aki Ő, hanem a változásért is, amit az életedbe hozott!

Beszéljetek róla:

  • A földi édesapáddal való tapasztalataid alapján milyen reakciót vársz Istentől, amikor elrontasz valamit?
  • Mi tart vissza attól, hogy énekben dicsérd Istent?
  • Mit jelent örömteli hangokat kiadni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.02)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása