Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A forma határozza meg a funkciót

2015. január 25. 03:00 - angie.keyr

 "Különböző szellemi ajándékok vannak, de ugyanaz a Szellem adja azokat. Különböző módon lehet szolgálni, de ugyanazt az Urat szolgáljuk. Többféle elvégzendő munka van, de ugyanaz az Isten ad tehetséget minden egyes személynek." (1Korinthus 12:4-6, GW fordítás) 

Az építészetben a funkció határozza meg a formát. Mondd meg, mire akarod használni az épületet, és megmondom, hogyan építsd meg. Az emberek esetében azonban pont az ellenkezője igaz. A forma határozza meg a funkciót. Nézd meg, milyennek formált Isten, hogy milyen lelki ajándékokat, szívet, képességeket, személyiséget és tapasztalatot adott, és tudni fogod, hogy mit kell kezdened az életeddel.

Tudtad, hogy Isten egy bizonyos munkát kifejezetten veled szeretne elvégeztetni, amíg itt a földön vagy? Isten nem helyez embereket a földre anélkül, hogy ne lenne feladatuk a földi életükben. Az életműved része a munkád és a karriered is. A munkád része Isten céljának az életedben. Nem azért vagy a földön, hogy foglald a helyet, és fogyaszd az erőforrásokat. Azért helyezett a földre, hogy a világ több legyen általad és az által, amilyennek formált téged.

Isten soha nem végeztet veled olyan munkát, amihez nem ad képességet. Ezért vannak szellemi és lelki ajándékaid. Ott rejtőzködnek benned egészen addig, amíg el nem döntöd, hogy felfedezed és fejleszted őket.

Sok felmérés mutatta ki, hogy a legtöbb amerikai nem neki való munkát végez, mert nincs tehetségük ahhoz amit csinálnak. Elsősorban anyagi okok miatt dolgoznak az adott területen, nem pedig azért, mert arra lettek teremtve.

Ha olyan munkád van, amiben nem tudod hasznosítani az Istentől kapott tehetségedet, akkor lehet, hogy más munkát kell keresned. Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan munkára vesztegesd, amiben nem tud megnyilvánulni az, amire Isten elhívott. Isten nem azért helyezett a földre, hogy pénzt keress. Az számít, hogy milyen munkára formált téged.

A Biblia ezt mondja az 1Korinthus 12:4-6-ban: "Különböző szellemi ajándékok vannak, de ugyanaz a Szellem adja azokat. Különböző módon lehet szolgálni, de ugyanazt az Urat szolgáljuk. Többféle elvégzendő munka van, de ugyanaz az Isten ad tehetséget minden egyes személynek." (GW fordítás)

Ha tudod, hogy milyen szellemi-lelki ajándékaid vannak, akkor tudod a választ arra, hogy mi Isten akarata az életedre nézve, hogy mit tegyél, milyen területen dolgozz, mi legyen a szolgálatod, vagy mi legyen a feladatod a világban. Az benned lévő ajándékok megmutatják az irányt, és az alapján fog kirajzolódni, milyen munkát kell végezned.

Beszéljetek róla

  • Az Istentől kapott ajándékaid és tehetséged hány százalékát használod a munkádban, és hány százalékát a szolgálatban?
  • Mi a fontosabb a munkádban: az Istentől kapott ajándékaidat és tehetségedet használni, vagy pénzt keresni? Mi az, amin változtatnod kell azzal kapcsolatban, amit válaszoltál?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása