Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kezeld az érzelmeidet

2015. január 27. 03:00 - torokaron

Viselkedéseteknek olyannak kellene lennie, amilyet Jézus Krisztus bemutatott nekünk. 
(Filippi 2:5, TLB fordítás)

simbol-kebahagiaan.jpg

Ha boldogulni szeretnél az életben, akkor meg kell tanulnod uralkodni az érzelmeiden. Ha olyan érzelmeid jelentkeznek, amelyek nem arrafelé visznek, amerre menni szeretnél, akkor két választásod van: vagy megváltoztatod őket, vagy át kell fordítanod őket valami mássá.

Néha változtatnod kell az érzelmeiden.

Vannak érzelmek, amelyek annyira rombolóak, ártóak, fájdalmasak és annyira nem célra vezetőek, hogy egészen egyszerűen az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy megváltoztatod őket. Meg kell változtatnod azt, amit érzel.

A Filippi 2:5 azt mondja: "Viselkedéseteknek olyannak kellene lennie, amilyet Jézus Krisztus bemutatott nekünk."

Viselkedésed magában foglalja az érzelmeidet, tehát a benned lévő érzelmeknek ugyanolyanoknak kellene lenniük, mint amilyenek Jézusban is voltak. Fel kell tenned magadnak a kérdést: „Hogyan érezné magát Jézus ebben a helyzetben? Feldühítené őt annak a pincérnek a viselkedése? Nem. Ordítana azzal a személlyel? Nem. Fent lenne Jézus egész éjszaka a kezeit tördelve és azon aggódva, hogy valami nem fog sikerülni? Nem. Félne Jézus? Nem.

Ezután rögtön figyelmen kívül kell hagynod minden olyan érzést, ami nem tesz téged Jézushoz hasonlóvá. Ha Jézus nem azzal a lelkülettel válaszolna a feleségednek, akkor neked sem kellene. El kell hagynod azt a fajta gondolkodásmódot és inkább azt kellene kitalálnod, hogy mit tenne Jézus abban a helyzetben.

Néha át kell fordítanod az érzelmeidet valami mássá.

Amikor Matthew fiam meghalt, az elképzelhető legmélyebb gyászba kerültem. Azonban a feleségemmel együtt már az első pillanatban eldöntöttük, hogy ezt a gyászt átváltoztatjuk valami jóvá és a fájdalmunkat arra használjuk, hogy más embereknek segítsünk. Ez volt az egyik oka annak, hogy a Saddleback Gyülekezettel házigazdái lettünk az évente megrendezésre kerülő, mentális betegségekkel kapcsolatos konferenciának. Nem engedem, hogy kárba vesszen az a fájdalom, amin keresztül megyek, hanem jó célra szeretném fordítani.

A legnagyszerűbb szolgálataid nem az erősségedből és legnagyobb sikereidből fognak származni. Legjobb szolgálatod származhat a legmélyebb fájdalmaidból.

Mely fájdalmaidat használod jó célra? Ha annyira mély sebeid vannak, hogy beszélni sem szeretnél róluk, akkor meg kell tanulnod kezelni az érzelmeidet. Néven kell nevezned a fájdalmadat, tekintsd kihívásnak és változtasd át őket. Majd használd fel valami jó célra.

Beszéljetek róla

  • Miért van az, hogy néha egyszerűbb úgy éreznünk, ahogyan szeretnénk érezni, ahelyett hogy arra gondolnánk, Jézus hogyan érezne abban a helyzetben?
  • Mit kell tenned ahhoz, hogy feltedd magadnak ezeket a kérdéseket minden helyzetben?
  • Mely fájdalmaidat tudod arra használni, hogy másoknak segíts?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.20.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása