Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Önmagunk átadásának 3 lépése és 8 következménye

2015. január 28. 03:00 - Habakuk

,,Add át a szívedet Istennek, fordulj hozzá imádságban, bánd meg bűneidet – még azokat is, amelyeket titokban tettél. Akkor nem kell szégyellned magad, hanem magabiztos leszel és nem fogsz félni. A nyomorúságodat eltűnik, mint víz a híd alatt, legsötétebb éjszakád fényesebb lesz a déli verőfénynél. Nyugalomban és biztonságban fogsz pihenni, telve leszel reménységgel, nem fogsz aggódni.” (Jób 11:13-18, CEV fordítás)

Ezt írja a Biblia az 1 János 4:18-ban: "A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet".

Hogyan tanulhatsz meg tehát Isten szeretetében élni úgy, hogy félelemtől szabadon élj?

Át kell adnod a szíved Istennek minden nap.

Minden reggel, amikor felébredsz, mielőtt letennéd a lábad a földre ezt kell mondanod: ,,Istenem, még mielőtt elkezdem a napomat, átadom neked az érzelmeimet. Azt akarom, hogy legyél úrrá az érzelmeimen. Azt akarom, hogy te irányítsd a gondolatomat és az érzelmeimet. Átadom a szívemet neked. Azt akarom, hogy tölts be engem a szereteteddel.”

Jód 11:13-18 ezt mondja: ,,Add át a szívedet Istennek, fordulj hozzá imádságban, bánd meg bűneidet – még azokat is, amelyeket titokban tettél. Akkor nem kell szégyellned magad, hanem magabiztos leszel és nem fogsz félni. A nyomorúságodat eltűnik, mint víz a híd alatt, legsötétebb éjszakád fényesebb lesz a déli verőfénynél. Nyugalomban és biztonságban fogsz pihenni, telve leszel reménységgel, nem fogsz aggódni.” (CEV fordítás)

Van három parancsolat és nyolc ígéret ebben a versben. Isten azt mondja, hogy tedd meg ezt és ő majd megteszi azt. Minden ígéretnek van egy feltétele.

Először is adott egy parancsot: Add át a szíved Istennek minden nap. Fordulj hozzá imában minden nap. Ismerd be, valld meg bűneidet Istennek.

Majd figyeld meg a nyolc jutalmat. Nem fogod szégyellni magad, magabiztos leszel, nem fogsz félni, gondjaid távoznak, mint a víz a híd alatt, a sötét éjszaka, amin keresztül mész, a déli napnál is fényesebb lesz, fogsz tudni aludni, mert biztonságban, védve érzed magad, reménységgel leszel betöltve és kiürül belőled az aggodalom.

Hűha! Ki ne akarná megtapasztalni ezeket a jutalmakat? Le kéne írnod ezeket az igeverseket egy kártyára és tedd olyan helyre, ami egész héten szem előtt van. Hadd emlékeztessen téged erre a három dolgokra – add át a szíved Istennek, fordulj hozzá imádsággal és valld meg bűneidet – aztán Isten szeretet betölti az életedet és kiűzi minden gondodat és félelmedet.

Próbáld ki ezt ezen a héten, és figyeld meg, hogy Isten hogyan teljesíti be az ígéreteit, miközben betölt téged a szeretetével.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tarthat távol büszkeséged attól, hogy átadd Istennek életed bármelyik részét is?
  • Milyen félelmeket kellene kiűznie Isten szeretetének az életedből?
  • Szerinted miért akarja Isten hogy tegyél valamit, mielőtt beváltja az ígéreteit?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.21)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása