Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Úgy szeress másokat, ahogy Isten szeret téged

2015. január 30. 03:00 - BenedekDávid

“A szeretet soha nem türelmetlen, mindig hisz, mindig remél és soha nem adja fel.”  (1 Korinthus 13:7, GW fordítás)


Azzal a szeretettel kell viszonyulnod mindenkihez, akivel kapcsolatba kerülsz, amilyenszeretettel Isten szeret téged. Ez nem egy választási lehetőség,vagy javaslat. Ez parancs: “Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!” (János 13:34)

Ha Krisztus követője vagy, akkor mindenkit úgy kell szeretned, ahogy Krisztus is szeretett téged, attól függetlenül, hogy kedveled vagy nem. Ez azt jelenti, hogy elfogadod őket úgy, ahogy vannak, feltétel nélkül szereted őket, megbocsátasz nekik és értékesnek tartod őket.

Ha ilyen módon szereted az embereket, ez át fogja formálni a kapcsolataid is!

A Biblia ezt mondja az 1. Korinthus 13:7-ben: “A szeretet soha nem türelmetlen, mindig hisz, mindig remél és soha nem adja fel”. (GW fordítás)

Így szeret téged Isten. Soha nem türelmetlen veled. Mindig hisz benned. Mindig a legjobbat reméli az életedre nézve. Soha nem mond le rólad. Ugyanezt várja tőled Isten is embertársaiddal szemben.
 
“A szeretet soha nem türelmetlen.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet kegyelmet mutat. Kegyelmet kell nyújtanod mások felé.

“A szeretet mindig hisz.”  Ez azt jelenti, hogy szeretettel kifejezheted a hitedet. Azt mondhatod valakinek: “Bár most nehéz időkön megyünk keresztül, mindig hinni fogok benned.”

“A hit mindig remél.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet mindig a legjobbat várja. Te a legjobbra számítasz a házasságodban, vagy már megelégedtél a kevésbé jóval is?

“A szeretet soha nem adja fel.”  Ez azt jelenti, hogy a szeretet a kitart a legrosszabb időben is. Azt jelenti, hogy rá tudsz úgy nézni valakire, hogy elmondhatod: “Bármivel is bántasz meg, én akkor is szeretni foglak”.

Ima

Ha szeretnéd ma átformálni a kapcsolataidat, hívlak, hogy mondd el ezt az imát Istennek: “Drága Istenem, bevallom, hogy nincsenek rendben a kapcsolataim. Bonyolultak, töredezettek és gyakran megelégszem a kevésbé jóval is. Átformálásra van szükségük! Szeretném ha velem kezdenéd a változtatást. Szabadíts meg a félelmeimtől, mert azok távolságtartóvá, támadóvá és ráadásul követelőzővé tesznek. Mától fogva szeretném a szívem Neked adni. Szeretném megtanulni az életemet a Te szeretetedben élni és betöltekezni a Te szereteteddel.

Segíts nekem elfogadni másokat, ahogyan Te is elfogadtál engem. Segíts feltétel nélkül szeretni másokat, ahogyan Te szeretsz engem. Segíts, hogy teljesen megbocsássak másoknak, ahogy te is megbocsátottál nekem. És segíts, hogy úgy tudjak értékelni másokat, ahogy Te értékelsz engem. Segíts nekem kegyelemmel fordulni a körülöttem lévő emberek felé, hogy ki tudjam fejezni a hitem feléjük. Segíts, hogy mindig a legjobbat várjam másokról és még a legnehezebb helyzetekben is kitartsak, bármi is történjék. Jézus nevében kérem ezt. Ámen.”


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.23)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása