Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Erre kellene költeni a pénzed

2015. február 04. 03:00 - angie.keyr

"Úgy használd az e világi javaidat, hogy azok mások javára is váljanak, hogy barátokat szerezz. Így, amikor a földi javaid elfogynak, befogadjanak titeket az örök hajlékokba." (Lk 16:9 NLT fordítás)

b.png

Úgy tudod a legjobban felhasználni a pénzedet, ha embereket juttatsz a Mennybe vele.

A Lukács 16:9 egy problémás igevers, amit sok ember nem ért. Jézus azt mondja: "Úgy használd az e világi javaidat, hogy azok mások javára is váljanak, hogy barátokat szerezz. Így, amikor a földi javaid elfogynak, befogadjanak titeket az örök hajlékokba." (NLT fordítás)

Jézus azt mondja, hogy akárcsak az agyafúrt sáfár, aki barátokat szerzett akikre később számítani tudott, neked is arra kell használnod a pénzed egy részét, hogy örökké tartó barátokat szerezz, akik köszöntenek majd téged amikor megérkezel a Mennybe.

Nem azt mondja, hogy meg tudod vásárolni a helyed a Mennybe, mert azt nem lehet. Jézus már fizette ki az árat a kereszten. Nem azt mondja, hogy meg tudod venni a megváltást, mert nem tudod. A megváltás ingyen ajándék, kegyelemből.

Jézus azt mondja, hogy használd a pénzed olyan barátságok építésére, amik örökké tartanak. Amikor arra használod a pénzed, hogy másokat segíts Jézussal találkozni, akkor örökre szóló barátokat szerzel, örökké tartó mennyei jutalommal.

Egy nap majd meghalsz. Képzeld el, hogy amikor a Mennybe kerülsz, több száz ember áll a bejáratnál tapsolva és ujjongva, és ezt mondják: Már vártunk rád! Azért vagyunk itt, mert költöttél arra, hogy mi meghalljuk a Jó Hírt. Egy életre a barátaid vagyunk... sőt tovább, örökre, mert tartozunk neked. Ha nem így használtad volna a pénzed, nem tudtuk volna hogyan jussunk a Mennybe!

Milyen célra használod a pénzed? Lesz valaki a Mennyben a te közbenjárásodnak és a földi erőforrásaid okos elköltésének köszönhetően?

Amikor Bibliát vásárolsz valakinek, akinek nincs, kincset gyűjtesz a Mennyben. Amikor egy olyan törekvést támogatsz, amely világszerte hirdeti az evangéliumot, akkor kincset gyűjtesz a Mennyben. Amikor segítesz egy templom épülésében, kincset gyűjtesz a Mennyben. Ez a legjobb felhasználása a pénznek.

Nem viheted magaddal, de előreküldheted a pénzed úgy, hogy más emberekbe fektetsz, akik a Mennybe mennek.

Beszéljetek róla:

  • Milyen dolgokra költöd a pénzedet, amelyeknek nincs örökkévaló értéke és hatása?
  • Kik azok az emberek, akiket már most az életedbe hozott Isten, és akikkel megoszthatod az Evangéliumot?
  • Milyen módon tudod használni a pénzedet, hogy örökre szóló barátságokba fektess?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.28)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása