Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten arra vár, hogy ültess egy magot

2015. február 18. 03:00 - angie.keyr

"Ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz." (János 12:24b)

Mit csinál a földműves, amikor van egy terméketlen földje, ami nem hoz hasznot neki? Nem fog panaszkodni miatta. Még csak nem is imádkozik! Egyszerűen kimegy, és elkezd vetni, hiszen semmi sem fog történni, ha ezt nem teszi meg. Imádkozhat amennyit csak akar, de nem fog gyümölcsöt hozni. Magokat kell elvetnie.

Vannak közületek akik azt hiszik, hogy Istenre várnak. Azt hiszed, Istenre vársz egy munka miatt. Azt hiszed, Istenre vársz a férjed miatt. Azt hiszed, Istenre vársz, hogy az öledbe hulljon a szerencse. Isten azt mondja: "Azt hiszed, rám vársz? Én várok rád! Arra várok, hogy elültesd a magot!"

Minden ebben az életben magként kezdődik - egy kapcsolat, egy házasság, egy üzlet, egy gyülekezet. És semmi sem történik, amíg a mag nincs elvetve.

Miért várja el Isten, hogy ültessünk magot? Mert az ültetés egy hitbeli lépés. Fogod amid van, és továbbadod. Ez hitből fakad! És ez dicsőséget hoz Istennek.

Jézus akkor mondta el az alapvető törvényszerűséget a vetésről és aratásról, amikor azt próbálta elmagyarázni, hogy miért jött a földre és miért fog meghalni a kereszten. A János 12:24-ben Jézus azt mondja: "ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz." Jézus ezzel ezt mondta: "Emberek millióit mentem meg, és kerülnek majd a mennybe a halálom és Feltámadásom által. Elültetek egy magot, és ez a mag lesz az életem".

Tehát itt van a vetés és aratás alapszabálya: amikor szükségben vagy, vess el egy magot. Bármi is az amire szükséged van - több idő, több energia, több pénz, több segítség, több kapcsolat, több bölcsesség - csak ültess egy magot. Ha több időre van szükséged, tölts több időt a gyerekeiddel. Ha pénzre van szükséged, adj valakinek, akinek szüksége van rá. Ha bölcsességre van szükséged, oszd meg másokkal azt a bölcsességet, ami már a tiéd. Add oda magad!

Talán nem tűnik logikusnak, hogy olyat adj, amiből neked is többre lenne szükséged, de pont ez az a fajta hozzáállás, amit Isten meg akar áldani, és ami gyümölcsöt fog hozni az életedben. Amikor szükséged van valamire, ne zúgolódj miatta, ne kívánkozz utána, még csak nem is feltétlenül kell imádkoznod érte - csak ültess egy magot!

Beszéljetek róla:

  • Melyek azok a szükségek, amelyekben Istenre vársz, hogy betöltse őket?
  • Mit gondolsz, lehet hogy Isten vár rád, hogy tegyél valamit ezzel kapcsolatban? Milyen magot tudsz ültetni ma?
  • Milyen következményei vannak rád és másokra, ha ültetsz egy magot, és adsz magadból? Mit gondolsz, milyen személyiséget akar Isten építeni benned?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.02.11)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása