Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten befektetési alapjai örök osztalékot hoznak

2015. február 27. 03:00 - BenedekDávid

 “…legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet.” 1Tim 6:18b-19)

istock_000015151608small_lsvpzpdlde_l.png
A Biblia az 1Tim 6:18b-19-ben azt írja, hogy “legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet.”

Amikor a pénzed jó dolgokra használod, akkor a Mennyországba fektetsz be, és ezt örökké élvezni fogod.

De mégis, hogy lehet ezt megvalósítani? Minden pénzügyi szakértő azt tanácsolná, hogy ne tegyél minden tojást egyetlen-egy kosárba, hanem több helyre fektesd be a pénzt, hogy kiegyensúlyozott legyen a befektetési portfóliód.
 
Tudtad, hogy Isten több olyan befektetési alapot hozott létre, melyekkel az örökkévalóságba fektetsz be? Ezekből megvizsgálunk ma hármat és holnap kettőt, hogy meglássuk, ezek tényleg bizonyított befektetési alapok, van múltjuk, védettek, kockázatmentesek és hihetetlen hozammal rendelkeznek.

1.    Isten Növekedési Alapja.  Ebbe az alapba fektetsz be, amikor a személyiséged fejleszted. A Példabeszédek 10:16 azt mondja, hogy „Az igaznak a keresetéből élet lesz, a bűnösnek a jövedelméből vétek.” Hogyan lesz tehát élet a pénzedből, hogyan erősítheted ezzel az életed? Úgy, hogy arra használod, hogy lelkileg, intellektuálisan és emocionálisan épülj. Amikor arra használod a pénzed, hogy készségeket fejlessz ki magadban és éretté válj, akkor az örökkévalóságba fektetsz be.

2.    Isten Kapcsolati Alapja. Ebbe az alapba fektetsz be, amikor a pénzed barátságok megerősítésére és keresztyénekkel való kapcsolatépítésre használod. A Róma 12:13-ban azt találjuk, hogy „A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet”. Miért akarja Isten, hogy a pénzeddel is kimutasd más keresztyének felé a szereteted? Három oka is van: először, mert ez bizonyítja, hogy Isten családjába tartozol, továbbá, mert ez formálja az egységet, végül pedig mert bizonyságtétel a hitetlenek felé.
 
3.    Isten Szolgálati Alapja. Ha a pénzeddel másokat szolgálsz, akkor ebbe az alapba és az örökkévalóságba fektetsz be. Isten azt akarja, hogy a pénzed arra is használd, hogy a rászorulókon segíts.

A Példabeszédek 11:24 azt írja, hogy „a bőkezű világa egyre csak gyarapszik, a fösvényé pedig egyre csak kisebb lesz.” (MSG fordítás). Más szavakkal tehát, minél többet segítesz másokon, annál inkább megáld Isten is. Tudod miért? Mert Isten adakozó és nagylelkű, és azt szeretné, hogy te is hasonlóvá légy Hozzá. Akkor teszed ezt, ha befektetsz a személyiséged növekedésébe, más keresztyénekkel való kapcsolataidba és a rászorulók megsegítésébe.

Beszéljetek róla:

  • Milyen dolgokra költesz pénzt, melyek a személyiséged fejlődése ellen vannak? Milyen képességeidet szeretnéd fejleszteni, melyekről úgy gondolod, hogy Isten dicsőségére vannak?
  • Mi motivál téged, hogy adakozó légy? Miért szeretnéd, hogy mások adakozó embernek tartsanak téged?
  • Mit gondolsz, miért fontos másoknak is megmutatni, hogy Isten családjába tartozol, azáltal is, hogy más hívőkről gondoskodsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.02.20)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása