Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Imádság: döntsd el előre, hogy engedelmeskedsz Isten igéjének

2015. március 04. 03:00 - angie.keyr

"A mag ami jó földbe esett, azokat jelképezi akik hallják az igét és megtartják azt igaz és jó szívvel és kitartanak amíg az termést nem hoz." (Lukács 8:15 GNT fordítás)

Isten azokhoz az emberekhez beszél, akik időben eldöntik, hogy azt teszik, amit Ő mond.

Nem fog olyanokhoz szólni, akik azt mondják: "Mondd meg Uram, hogy mit szeretnél, mit mondjak. Aztán eldöntöm hogy ez jó ötlet, vagy sem". Nem fog azokhoz beszélni, akik azt mondják "Istenem, mondd meg hogy szerinted mi lenne jó, aztán összehasonlítom a többi lehetőségemmel, és kiválasztom ami szerintem a legjobb". Nem. Isten nem fogja erre pazarolni az idejét. Előre azt kell mondanod: "Istenem, én együtt akarok működni veled, bármit is akarsz tőlem. Aláírok egy üres csekket: te töltsd ki azt"

Ez az, amit a Biblia jó termőföldnek nevez a Lukács 8:15-ben "A mag ami jó földbe esett, azokat jelképezi akik hallják az igét és megtartják azt igaz és jó szívvel és kitartanak amíg az termést nem hoz." Vedd észre a négy dolgot, ami a jó földet, illetve azokat az embereket jellemzi, akik hittel válaszolnak Isten szavára: először is, meghallják azt. Aztán megtartják vagyis, emlékeznek rá, majd engedelmeskednek neki. Végül pedig kitartanak, amíg nem teremnek gyümölcsöt.

Hogyan teremsz gyümölcsöt? Például úgy, hogy tovább adod azt ami már van. A The Living Bible bibliafordítás szerint ez az ige így szól: "Ők hallgattak Isten igéjére és belekapaszkodtak, és állhatatosan terjesztették mások felé, akik hozzájuk hasonlóan hitre jutnak"

Ha tényleg akarsz Istenről hallani, akkor mondd el valakinek azt, amit már elmondott neked. Ez azt jelenti, hogy engedelmeskedsz Isten igéjének, és ez olyas valami amit előre eldöntesz, még mielőtt kinyitnád a Bibliádat. Ez a tettrekész és engedelmes elme jó talaja.

Tegyük fel, hogy elvégeztél egy lelki agyvizsgálatot, és minden gondolatod ki lett vetítve egy képernyőre, hogy mindenki lássa. Szégyenkeznél? Üres lenne a képernyő? Mit mutatna meg ez a vizsgálat rólad?

Azt mutatná, hogy bezártad az elmédet? Hogy ellenállsz? Hogy bezártad magad Isten előtt mert félsz, bűntudatod van, haragszol, büszke vagy, vagy keserű?

Azt mutatná, hogy felszínes vagy? Elmész templomba, de nincs igazából Isten az első helyen az életedben. Jóval többet tudsz annál, mint amit megélsz. Nem tartasz csendességet. Nem vagy egy kis csoport része. Ha jön a hőség, véged van, mert nincsenek lelki gyökereid.

Megmutatná, hogy zsúfolásig van az agyad? Hogy állandóan annyira el vagy foglalva más dolgokkal - számlákkal, költségvetéssel, sporttal és egyéb dolgokkal. Annyira elfoglalt vagy, hogy Istennek csak az jut ami marad, oldalvonalon kívülre sodródik, és a gyomok megfojtják a lelki életed.

Imádság:

Ha eleged van abból, hogy így élsz, akkor mondd el ezt az imát Istennek most: "Drága Uram, meg akarom tanulni, hogy hogyan halljam a hangodat. Segíts hogy megtegyem az előkészítő lépéseket. Szeretném elérni, hogy nyitott legyen az elmém. Időt akarok szánni arra, hogy figyeljek rád. Ma fogadom / újra megfogadom, hogy minden nap csendességet tartok veled, és eljárok hetente egy kis csoportba. Segíts hogy kiírtsam mindazt ami elvonja rólad a figyelmemet, mindazt ami gyom az életemben. Szeretnék együttműködni veled. Még az előtt hogy elmondanád, mit akarsz, mit tegyek, igent mondok neked Jézus. Leteszem eléd az egész életem. A te nevedben imádkozom. Ámen.

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.02.25)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása