Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Térj vissza az alapokhoz!

2015. április 01. 03:00 - magyarosijulia

„Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3:16, Károli Gáspár fordítás).

eternal-realities-get-back-to-the-basics.jpg

Isten nem akarja, hogy kételkedj az üdvösségedben. Nem szeretné, ha aggódnál, félnél emiatt. Nem szeretné, hogy azon töprengj, hogy vajon a Mennyországba kerülsz vagy sem.

Isten azt akarja, hogy megbizonyosodj ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, vissza kell menned az alapokhoz. Minden kitűnő edző az alapokra koncentrált. Sosem feltételezték, hogy játékosaik ismerték az alapokat. John Wooden mindig azzal kezdte az edző táborokat, hogy megtanította játékosoknak, hogy hogyan húzzák fel helyesen a zoknijukat. Vince Lombardi azzal a híressé vált kijelentésével kezdett minden edző tábort, hogy: Ez egy futball-labda!

Az alapok számítanak! Ha Jézussal kapcsolatosan is visszatérnénk az alapokhoz, akkor ezt János 3:16-ban leírtakon keresztül tennénk: „Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Károli Gáspár fordítás).

Az egész Bibliát össze lehet foglalni ezzel az egy igeverssel. Ez az örömhír egy versben.

Valójában, a vers egész felépítése az evangéliumra mutat. Az angol fordítás összesen 25 szóból áll. A középső, 13-ik szó a "Fiú". Ez Jézus. Az előtte levő 12 szó Istenről szól - "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött...". Az utolsó 12 szó pedig rólad és rólam szól: "...hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Ez egy evangéliumi kép. A Biblia azt mondta, hogy Isten van az egyik oldalon, az emberiség a másikon, Jézus Krisztus pedig azért jött a világra, hogy e kettőt összekösse. Ő a híd a zavaros vizek felett. Ő a közbenjáró Isten és ember között. Jézus azért jött, hogy összekössön minket Istennel.

Ez az evangélium alapja. Ez a legfontosabb üzenet a világ történetében. Isten elküldte az Ő Fiát, hogy áthidalja a közte és a világ között tátongó űrt.

Beszéljetek róla

  • Attól függetlenül, hogy követed-e jelenleg Jézust, vagy sem, az életed milyen időszakában vagy hajlamosabb kételkedni Isten téged megmentő hatalmában?
  • Miért ilyen nagy hír az evangélium?
  • Szerinted mit találnak az emberek nehezebbnek: hogy belássák, hogy nem tudják önmagukat megszabadítani, hogy felismerjék Isten tökéletességét, vagy, hogy tudatosítsák, hogy Jézus a híd Isten és az emberiség között?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása