Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ki lesz ott a Mennyországban miattad?

2015. április 10. 03:00 - hofgartekesnoemi

 
"A legfontosabb dolog az, hogy elvégezzem a küldetésem, a munkát, amit az Úr  Jézus adott nekem;  azt, hogy elmondjam az embereknek a jó hírt Isten kegyelméről."  (Apostolok Cselekedetei 20:24, NCV ford.)
 
Az Apostolok Cselekedeteiben a következő sorokat olvashatod: "A legfontosabb dolog az, hogy elvégezzem a küldetésem, a munkát, amit az Úr  Jézus adott nekem;  azt, hogy elmondjam az embereknek a jó hírt Isten kegyelméről."
 
Fontos, hogy itt nem azt mondja az Ige, hogy az életedben a legfontosabb dolog az, hogy megházasodj, vagy hogy sokat utazz, hogy hírnevet szerezz, vagy esetleg kifizesd a házadat. Azt írja: a legfontosabb dolog az életedben, hogy teljesítsd a küldetésed. Ha Jézus azért halt meg a kereszten, hogy te beteljesíthesd az életedre vonatkozó tervét, és te ezt nem teszed, nos, akkor ez súlyos mulasztás és veszteség.
 

Isten céllal helyezett Téged a Földre. Van egy terve számodra, amelyet kizárólag te teljesíthetsz be. Ennek része az is, hogy másoknak elmondod az Isten kegyelméről szóló jó hírt. Azért ismered Krisztust, mert valaki beszélt neked róla. Rajtad a sor - kinek adod tovább az evangéliumot? 

Ha valaki meghalt érted, talán nem szeretnéd tudni, hogy ki volt az? Jézus minden egyes emberért adta az életét. Ezen a hétvégén a tipikus amerikai otthon ül, tévét néz egy pohár üdítő vagy sör társaságában, talán újságot is olvas, hátradől a székében és lazít. És mindeközben egyáltalán nem foglalkoztatja sem az, hogy Jézus Krisztus meghalt érte a kereszten, sem az, hogy mekkora kegyelem vált számára is elérhetővé ezáltal. 

Péter második levelében a Biblia arra tanít minket, hogy Isten egyetlen ember vesztét sem akarja, sokkal inkább arra vágyik, hogy bűnbánó szívvel mindenki hozzá térjen. Az Úr az ő családjában akar tudni minden egyes embert, és ha ő ezt akarja, nekünk is ezen kell munkálkodnunk.

Ilyenkor, Húsvét idején az emberek fogékonyabbak a gyülekezetek hívására, mint máskor. Ne vesztegesd el ezt a lehetőséget! Ne menj el anélkül istentiszteletre, hogy ne vinnél magaddal még valakit, akinek hallania kell az evangéliumot. Ha nem jut eszedbe senki, fordulj imában Istenhez, és kérd, hogy segítsen meglátni, kik szeretnék hallani a jó hírt. Ők lehet, hogy könyvekből próbálnak most segítséget kapni, vagy talán egy kapcsolattól, valamilyen sporttól vagy hobbitól várnak beteljesedést. Van egy üresen tátongó lyuk az életükben, de ezt egyedül Isten képes betölteni. 

Úgy tudjuk kifejezni a hálánkat Isten kegyelméért, hogy olyan életet élünk, aminek van igazi tartalma azáltal, hogy elmondjuk a jó hírt annyi embernek, amennyinek csak tudjuk.

Lesz valaki, aki a te közvetítéseddel jut a Mennyországba? 

Beszéljetek róla

  • Kit hívhatnál meg, hogy vegyen részt veled Húsvét idején egy istentiszteleten? 
  • Mi tart vissza attól, hogy megoszd a körülötted lévőkkel az evangéliumot? 
  • Szánj egy kis időt arra, hogy leírd a bizonyságtételed. Így nem fogsz elszalasztani egyetlen lehetőséget sem arra, hogy megoszd ezt mással. 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.04.03.)
1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edit Peti 2015.04.11. 18:37:44

Isten nagyon szeret minket.Az o akaratabol szulettunk le.a szuleink utana jottek.ot szolgalom es dicserem a zeneimben.Isten aldjon benneteket..
süti beállítások módosítása