Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten felhasználja a munkádat, hogy fejlessze a jellemedet

2015. április 14. 03:00 - angie.keyr

"Akire keveset rá lehet bízni arra sokat is rá lehet... Ha tehát a világi gazdagsággal nem voltatok hűségesek, ki bízza rátok az igazit? És ha a más tulajdonával nem voltatok megbízhatóak ki fog nektek olyat adni ami majd a tiétek lenne?” (Lukács 16.10-12 - NIV fordítás) 

Mózes első könyvében van egy történet egy emberről, akit Józsefnek hívtak. Isten megmutatta Józsefnek hogy nagy vezető lesz, ennek ellenére 40 évig rabszolga volt, és ennek az időnek a nagy részét is börtönben töltötte. Ez volt az, ahol Isten őt formálta, és amikor eljött a nap, a megfelelő idő, Isten kiemelte őt addigi helyzetéből, és oda helyezte, ahová mindig is akarta. Egész idő alatt fejlesztette József jellemét.

Istent sokkal jobban érdekli hogy ki vagy, mint az hogy mit csinálsz. Jobban érdekli a jellemed, mint a karriered. De Isten használja a munkádat és a munkahelyedet, hogy fejlessze a jellemedet, hogy növekedj. A munkahelyed az élet egyik jellemfejlesztő tanfolyama.

Van olyan főnököd, akitől teljesen ki tudsz akadni? Gondolj erre: Isten használni tudja a főnöködet, hogy tesztelje a türelmedet, és használni tudja a munkahelyed ahol nem érzed jól magad, hogy fejlessze a jellemedet és növekedést adjon. Elülteti a szeretet, öröm, béke és türelem magjait a szívedben, és táplálja ezeket amíg te dolgozol.

Lehet hogy épp munkában vagy, és azon gondolkozol, "Hogy lehet, hogy ez történik? Miért ilyen nehéz? Miért piszkálnak ezek az emberek? Miért nem lehetek boldogabb a munkahelyemen?" Valójában ugyanazt a kérdést teszed fel, mint Salamon a prédikátor könyvében, az 1. fejezet 3. versében: "Munkával és fáradozással töltöd az életed és mit tudsz felmutatni a végén?" (GNT fordítás)

A válasz a jellem. Az élet felkészülés az örökkévalóságra. Nem fogod magaddal vinni a karrieredet a mennybe, de a jellemedet igen. És amíg a földön vagy, Isten fejleszti a jellemedet, és teszteli a hűségedet. Akkor is azt fogod tenni ami helyes, amikor nincs hozzá kedved? Isten figyel téged, hogy meghatározza milyen feladatot legyen az örökkévalóságban.

Jézus azt mondta a Lukács 16.10-12-ben: "Akire keveset rá lehet bízni arra sokat is rá lehet... Ha tehát a világi gazdagsággal nem voltatok hűségesek, ki bízza rátok az igazit? És ha a más tulajdonával nem voltatok megbízhatóak ki fog nektek olyat adni ami majd a tiétek lenne?” (NIV fordítás)

Beszéljünk róla:

  • Milyen nehézséggel küzdesz a munkahelyeden?
  • Lehetséges hogy ezt Isten arra használja, hogy formáljon? Hogyan?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.04.07)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása