Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hűség kiemel a munkádban a többiek közül

2015. április 28. 03:00 - angie.keyr

"Józsefnek szép termete és szép arca volt. Potifár felesége hamarosan kívánsággal kezdett rátekinteni, és ezt parancsolta: Gyere, hálj velem! József viszont visszautasította. Így felelt ura feleségének: Nézd, az én uram rám bízta az egész háztartását... Semmit sem tiltott el tőlem, csak téged, mivel te a felesége vagy. Hogyan követhetném el ezt a nagy gonoszságot?" (1Mózes 39:6b-9, NLT fordítás)

A hűség egy olyan erény, ami ma nehezen megtalálható a társadalmunkban. Már senki sem hűséges semmihez. Nincs márkahűség, ahogy az emberek nem hűségesek a cégekhez, főnökeikhez vagy vezetőikhez. Az emberek csak önmagukhoz hűségesek.

A hűség egy régimódi érték. De ha valaki kinyilvánítja, hogy van benne egy ilyen régimódi érték, mint a hűség, akkor előrébb jut. Ha hűséges vagy, az kiemel a tömegből.

A hűség azt jelenti, hogy akkor is a főnököd és Isten mellé állsz, amikor a nehézségek megpróbálják az elköteleződésedet.

Könnyű hűségesnek lenni, amikor minden rendben megy, de amikor a hajó viharba kerül, akkor mutatkozik meg az igazi hűség. Mivel Istent jobban érdekli a személyiséged, mint a karriered, ezért meg lesz próbálva a hűséged. A vihar közepén látja majd meg, hogy bízhat-e rád nagyobb felelősséget a Mennyben.

Józsefnek nagyon nehéz próbán kellett átmennie. A Biblia azt mondja: "Józsefnek szép termete és szép arca volt. Potifár felesége hamarosan kívánsággal kezdett rátekinteni, és ezt parancsolta: Gyere, hálj velem! József viszont visszautasította. Így felelt ura feleségének: Nézd, az én uram rám bízta az egész háztartását... Semmit sem tiltott el tőlem, csak téged, mivel te a felesége vagy. Hogyan követhetném el ezt a nagy gonoszságot?" (1Mózes 39:6b-9, NLT fordítás).

Na ez a hűség! József előtt volt egy gyönyörű nő, aki a karjaiba vetette magát, biztosítva arról hogy, "Azt hiszed elmondom a férjemnek? Viccelsz? Senki nem fogja megtudni. Te is kiveheted a részed a jóból. Megtarthatod a pozíciódat, közben lehet köztünk is valami. Jó lesz, mindenki jól jár!"

Biztos vagyok benne, hogy Potifár nem volt tökéletes főnök, mert nincs tökéletes főnök. Biztos vagyok benne, hogy Józsefnek gyakran különbözött a véleménye a Potifárétól, mert mindketten emberek voltak. Senkinek sincs mindig igaza.

De József mégis visszautasította a nőt, mert hűséges volt a főnökéhez. Megbecsülte a bizalmat, amit Potifár iránta tanúsított.

Isten látja ezt a fajta hűséget és azt mondja: "Na ez az a fajta ember, akit előbbre juttatok!"

Szeretnéd, hogy Isten rólad is ezt mondja?

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tudod kifejezni a hűségedet a feladatod és a főnököd iránt?
  • Miért fontos hogy a hűséges ember állhatatos is legyen?
  • Mit akarsz elérni a munkádban vagy karrieredben? Hogyan fogja ezt elősegíteni az, ha hűséges vagy a céghez, ahol dolgozol?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.04.21)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása