Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretet legnagyobb ajándéka a figyelem

2015. június 02. 03:00 - Habakuk

 „Különös figyelemmel legyetek azokra, akik a hitben testvéreitek.” (Galata 6:10)

hand-love-sign-hd-widescreen-wallpaper.jpg


A Galata 6:10-ben azt olvassuk, hogy „Különös figyelemmel legyetek azokra, akik a hitben testvéreitek.”  De miért jár különös figyelem az Isten családjához tartozóknak?

Mert minden, amire figyelmet fordítasz, növekedni fog. Ha figyelmet szentelsz a gyermekeidre, akkor növekedni fognak. Ha figyelsz a házasságodra, növekedni fog. Ha a munkádra fordítasz több figyelmet, akkor az fog növekedni.

Mi a szeretet legnagyobb ajándéka? Nem a gyémántok, virágok vagy a csoki. A szeretet legnagyobb ajándéka az, hogy koncentráltan tudsz másokra figyelni. Meg tudsz erősíteni embereket csupán annyival, hogy a szemükbe nézel, mert ez lényegében azt mondja nekik, hogy „Értékellek téged. Amit mondasz nekem, az fontos, mert számítasz nekem.” Amit az emberek jobban akarnak bármi másnál is, az a koncentrált figyelem. Tudni akarják, hogy számítanak a gondolataik, az életük és hogy értékesek.

A kapcsolat lényege nem az, hogy mit teszünk meg a másikért vagy, hogy mit adunk egymásnak. A kapcsolat lényege az, hogy magunkból mennyit adunk egymásnak.

El sem tudom mondani, hogy hány férfitól hallottam ezt a mondatot: „Ezt nem értem. Előteremtettem mindent, amire a családomnak szüksége van. Mindent megadtam a feleségemnek és a gyermekeimnek is. Mi többet akarnának még?"

Téged akarnak! Azt akarják, hogy több időt legyél velük. Több figyelmet akarnak. A figyelmedet óhajtják. Látni szeretnék, hogy fontosak számodra. Semmi sem helyettesítheti az időt. A gyerekeknek nem tárgyakra van szükségük, hanem az idődre. A házasságoknak, barátságoknak és a kisebb csoportoknak is az együtt eltöltött időre van szüksége.

Ezen a hétvégén, keress lehetőségeket arra, hogy megmutathasd a figyelmed az embereknek. Ez a legnagyobb ajándék, amit adhatsz. De ne várd, hogy ez csak úgy megtörténjen; teremts lehetőségeket, hogy megmutathasd a figyelmed.

Ha ezt be kell ütemezned a naptáradba, tedd azt. Ha fel kell áldoznod azt az időd, amit online sorozatok nézésével töltenél, áldozd fel. Ha félre kell tenned a házimunkát, tedd azt. Ha valami egyéb áldozatot kell hozni, tedd meg, ne tartsanak vissza az ilyen dolgok. Bármi is legyen, amit fel kell adnod azért, hogy figyelemmel legyél mások iránt, tedd meg. A növekedésük szempontjából ez nagyon fontos!

Beszéljetek róla:

  • Milyen módon szeretné Isten, hogy figyelmet szentelj a még nem hívőkre?
  • Hogyan gyakorolhatod azt, hogy több figyelmet adj más embereknek?
  • Mik azok a dolgok, amit távol tartanak téged attól, hogy növekedő kapcsolataid legyenek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.26)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása