Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A létező legjobb befektetés

2015. június 09. 03:00 - angie.keyr

Mondd meg nekik, hogy használják a pénzüket arra, hogy jót tegyenek. Legyenek gazdagok jó cselekedetekben, örömmel adjanak azoknak, akik rászorulnak, és mindig készek legyenek arra, hogy megosszák azt, amit Isten adott nekik. Ha így tesznek, valódi kincseket gyűjtenek a mennyben maguknak - ez az egyetlen biztos befektetés az örökkévalóságra. És gyümölcsöző keresztény életük lesz itt a földön is. (Timóteus 6:18-19, TLB fordítás)

A nagylelkűség egy befektetés. A Lukács 16:9 ezt mondja: "Használd a világi javaidat mások hasznára." Már többször mondtam, hogy a pénzeteket nem vihetitek magatokkal. Amerikában a halottasházban öltönyt is lehet venni. Azoknak, akiknek nincs öltönyük, de abban szeretnék, hogy eltemessék őket. Tudod mi a különbség a halottasházban kapható öltöny és egy más öltöny között? Az, hogy amit a halottra adnak, azon nincsenek zsebek! Ez tényleg így van! Nincs rá szükség, mert nem tudsz mit magaddal vinni. De van, amit előre tudsz küldeni.

Hogyan tudod ezt megtenni? Úgy, hogy olyan emberekbe fektetsz, akik oda mennek.

A Bibilia ezt mondja a Timóteus 6:18-19-ben: "Mondd meg nekik, hogy használják a pénzüket arra, hogy jót tegyenek. Legyenek gazdagok jó cselekedetekben, örömmel adjanak azoknak, akik rászorulnak, és mindig készek legyenek arra, hogy megosszák azt, amit Isten adott nekik. Ha így tesznek, valódi kincseket gyűjtenek a mennyben maguknak - ez az egyetlen biztos befektetés az örökkévalóságra. És gyümölcsöző keresztény életük lesz itt a földön is."

Isten azt mondja, hogy minden alkalommal, amikor nagylelkű vagy egy szükségben lévő emberrel, egy baráttal vagy a szomszédoddal, kincset gyűjtesz a mennyben. A földön eltöltött éveid száma nagyjából 80, legfeljebb 100 esztendő. Az örökkévalóságban sok száz millió évet fogsz tölteni. Hol van nagyobb szükséged egy jól feltöltött számlára?

Nincs nagyobb befektetés, mint az, amikor Isten országába fektetsz be. Amikor másokon segítesz, amikor az idődet, pénzedet vagy bármidet, amid van másokba fekteted, akkor tulajdonképpen a mennyei életedbe fektetsz be. Ez egy biztos befektetés, jó hozammal, és még meg is őrzik.  Remek a jutalék is, és nincs kockázat.

Ilyen befektetést nem találsz máshol!

Beszéljetek róla:

  • Miért könnyebb néha földi befektetést  tenni, mint mennyeit? A földi befektetés tényleg valóra tudja váltani a hozzá fűzött reményeinket ?
  • Mi a kockázata annak, ha a földi dolgokba  fektetsz be, és nem a mennyeiekbe?
  • Ha a megváltás kegyelemből van, mit gondolsz, Isten miért akarja mégis, hogy jó cselekedeteket tegyél?

(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 06. 02.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása