Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kinek a hangjára figyelsz?

2015. június 15. 03:00 - torokaron

„Kezdd Istennel – az első dolog a bölcsességhez vezető úton az, hogy meghajolsz Isten előtt; csak a bolondok vetik meg ez a nagy tudást és bölcsességet.” (Példabeszédek 1:7, MSG fordítás)

Észrevetted már, hogy abban a pillanatban, amikor felállítasz magad előtt egy célt az életedben, elkezded hallani, ahogyan az emberek azt mondják: „Mit gondolsz magadról, ki vagy te?” vagy „Ezt nem lehet véghezvinni!” vagy „Ezt felejtsd el!”?

A kételkedő hangok ellenszere az, hogy helyettük Isten hangjára figyelsz. Csak képzeld el, hogy Noénak milyen kritikákat kellett elviselnie az élete során. "Az a Nóé nevű fickó azt hiszi magáról, hogy Isten beszél hozzá, de igazából csak a mi telkünk értékét csökkenti azzal, hogy azt a bárkát odaépíti a kertjébe.”

A Biblia azt mondja nekünk, hogy Noé figyelt Istenre. És mit is hallott? Hallotta Isten figyelmeztetését, hogy a világ elpusztul hamarosan. Elhitte azt, amit még előtte sosem látott. Ez maga a hit – biztosnak lenni valami olyanban, amit nem látunk.

Noé tehát nem fordított hátat annak a látásnak, amit Isten adott neki. Éppen ellenkezőleg: megépítette a bárkát.

Isten adni fog az életednek egy célt, amiről néhány ember azt gondolhatja majd, hogy az teljes képtelenség. Neked azonban arra kell koncentrálnod, amit Isten mondott neked a Biblián, a Szaván keresztül. Aztán neked is meg kell építened a saját bárkádat!

Beszéljetek róla:

  • Milyen módon engedsz teret a félelemnek és a kritikáknak, hogy azok távol tartsanak téged a céljaid megvalósításától?
  • Milyen álmot követnél, ha nem félnél a kritikáktól?
  • Hogyan tudod gyakorolni Isten hangjának felismerését?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása