Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tudsz úgy szeretni, mint Jézus?

2015. július 11. 03:00 - Lilla:)

"Mindannyian együtt alkotjátok Krisztus testét és mindannyian a részei vagytok." (1 Korinthus 12:27, NLT fordítás)

heart-wooden-wall.jpg

Egymagadban nem vagy Krisztus Teste. Szükséged van másokra is ahhoz, hogy ez kifejezésre juthasson. Együtt, nem pedig külön-külön vagyunk az ő Teste.

A gyülekezeti család segít kimozdulni az önközpontú elszigeteltségből. A helyi gyülekezeted egy osztályterem, ahol megtanulhatod, hogy hogyan lehetsz Isten családjának része. Ez egy gyakorlati hely, ahol elsajátíthatod az önzetlen, együttérző szeretetet.

Élő tagként megtanulhatsz másokról gondoskodni és megoszthatod másokkal a tapasztalataidat: "Ha test egyik része szenved, a test többi része is vele szenved. Ha a test egyik tagját elismerés éri, a test többi része is
osztozik vele benne." (1 Korinthus 12:26, NCV fordítás)

Csak úgy ismerhetjük meg az igazi közösséget és élhetjük át azt a megtapasztalást, amiről az Új Szövetség ír, ha, élő tagként, állandó kapcsolatban vagyunk a hétköznapi, tökéletlen hívőkkel, kapcsolódva és egymásra támaszkodva. (Efézus 4:16, Róma 12:4- 5, Kolossé 2:19, 1 Korinthus 12:25)

Egy biblikus közösségben lenni azt jelenti, hogy annyira elkötelezzük magunkat egymás felé, mint Jézus irányában. Isten azt várja tőlünk, hogy egymásért áldozzuk oda az életünket. Sok kereszténynek, aki ismeri a János 3:16-ot, nincs tudomása az 1 János 3:16-ról: "Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életet adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért." (NIV fordítás)

Ez az az önfeláldozó szeretet, amit Isten szeretné, hogy az embertársaidnak megmutass - a hajlandóságot arra, hogy olyan módon szeresd őket, ahogy Jézus szeret téged.

Beszéljetek róla:

  • Milyen fajta egyensúly van az életedben a Krisztus testével való kapcsolattartás és a nem hívő ismerőseiddel való időtöltés között?
  • Valószínűleg nem kell majd feláldoznod az életed valaki másért, de hogyan tudod kimutatni az önfeláldozó szeretetet más hívők felé?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása